Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 20. 22:21 | Szerző/forrás: keol.hu

Megkezdődött a II. Kecskeméti Barackpálinka és Bor Fesztivál

Megkezdődött a II. Kecskeméti Barackpálinka és Bor Fesztivál
Kedden (2017. június 20-án) délután megkezdődött ünnepélyesen a II. Kecskeméti Barackpálinka és Bor Fesztivál. Az eseményre idén a tavalyinál 50 százalékkal több látogatót, 30 ezer embert vár a főtérre a szervező Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.

A rendezvény nyitó ünnepsége 17 órakor a Szent Miklós templomban kezdődött, ahol a pálinkafőzők, borászok, fesztiválozók mellett a Kecskemét Város Bora és a Bács-Kiskun Megye Bora verseny ez évi nyertesei is áldásban részesültek. Ezt követően 18 órától a főtéri nagyszínpadon folytatódtak az események.

A Grapevine Show Dance Club nosztalgikus táncprodukciója után dr. Homoki Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg a fesztivált. Majd átadták az elismeréseket a Bács-Kiskun Megye Bora 2017 termelőinek, továbbá oklevelet kapott a „Fesztivál bora" és a „Fesztivál pálinkája".

Hírportálunk korábban beszámolt arról, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2017-ben is meghirdette a „Bács-Kiskun Megye Bora" versenyt, amelyen a megye legjobb fehér-, rozé- és vörösborát a Kunsági Borvidék és a Hajós-Bajai Borvidék borversenyének aranyérmes borai közül szakmai zsűri választotta ki. A megye legjobb borai 2017-ben:

• Fehérbor: Vass Borászat Kunsági Olaszrizling 2016

• Rozébor: Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé 2016

• Vörösbor: Frittmann Borászat Kunsági Merlot 2013

A megválasztott borok egy éven át viselhetik a „Bács-Kiskun Megye Bora 2017" kitüntető címet. A nyertes megyei borászatoknak az elismerő okleveleket a II. Barackpálinka és Bor Fesztivál megnyitó ünnepségén Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke adta át. Majd ezt követően a megyei önkormányzat standjánál tartottak sajtótájékoztatót, és borkóstolót a sajtó, valamint az intézményi és a települési vezetők számára.

- Az Alföldön terem az ország legnagyobb mennyiségű szőlője, amit a helyi különleges klíma tesz utánozhatatlanná. Hiszek benne, hogy pár év múlva az ország legjobb borai innen, Bács megyéből kerülnek majd a boltok polcaira és a fogyasztók poharaiba - mondta Rideg László és gratulált a soltvadkerti, valamint kiskőrösi borászoknak a kitüntető cím elnyeréséért, melyet egy éven át viselhetnek a borászatok. Ezután a „Megye Bora 2017" címet kiérdemelt borok borászai rövid borbemutatót és borkóstolót tartottak.

Mint korábban megírtuk, a megyei önkormányzat felvállalta a kecskeméti Nagytemplom misebora, a Tokaji borvidékről származó, mádi édes furmint árusítását is, melynek teljes bevételét a Nagytemplom felújítására ajánljuk fel.

Sok szeretettel hívunk minden kedves látogatót a megyei önkormányzat standjához, ahol öt napon át a megye legjobb boraival, a Nagytemplom miseborával és hamisítatlan Bács megyei vendégszeretettel várunk minden kedves borszeretőt!

IDE kattintva megtekinthetik a II. Kecskeméti Barackpálinka és Bor Fesztivál teljes programját.

Kövessen minket a Facebookon is!