Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 20. 22:30 | Szerző/forrás: keol.hu

A 95 éves Erzsike nénit köszöntötték a SION Házban

A 95 éves Erzsike nénit köszöntötték a SION Házban
Születésnapja alkalmából köszöntötték a Kecskeméti Református Egyházközség által működtetett SION Nyugdíjasház és Gondozási Központban a 95 esztendős Kiss Jánosné Valkai Erzsébetet. A városvezetés nevében Mák Kornél alpolgármester, és Hörcsök Imre képviselők vittek ajándékot Erzsike néninek a Szarvas utcába.

Erzsike néni örömmel fogadta a városvezetés jókívánságait, az ajándékokat, és emléklapot, majd ellátta kézjegyével az önkormányzat Szépkorúak könyvét is.

Valkai Erzsike (Kiss Jánosné) Erdélyben, Bánffyhunyadon született 1922. június 19-én. Édesapja korán elhunyt, ezért édesanyjával a nagyszülőkhöz költöztek.

1942-ben ment férjhez Kiss János autószerelőhöz. Lánya, Erzsébet 1943-ban, fia, László, 1946-ban született.

Lászlót 1976-ban a szerelem Magyarországra „szólította", Erzsike néniék háza pedig nem sokkal később, a '80-as évek közepén a román városépítés „áldozata" lett: lebontották. Ezt követően költözött át a család Magyarországra, és házat vettek Hetényegyházán. Nem sokkal később a lánya is követte őket hazánkba.

Erzsike néninek 3 unokája és 5 dédunokája van. Hitben élő református, akit jó fizikai erővel és friss szellemmel áldott meg az Isten. Jelenleg a Kecskeméti Református Egyházközség által működtetett SION Nyugdíjasház és Gondozási Központban él.

A 2017. június 20-án, kedden rendezett születésnapi ünnepségen köszöntötték a szépkorú Erzsike nénit dr. Svébisné Juhász Márta, a SION Nyugdíjasház és Gondozási Központ intézményvezetője, valamint az intézmény munkatársai is. Majd Hörcsök Imre önkormányzati képviselő megnyitotta azt a kiállítást, „életképeket" mely kicsit visszavezeti a házban élőket a fiatalkorukig. Az „Ilyenek voltunk" című alkalmi tárlatot ugyanis a SION Nyugdíjasházban élők, és a nyugdíjasklubok tagjainak fiatalkori fotóiból, játékaiból álló emlékek alkotják.

Kövessen minket a Facebookon is!