Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 20. 22:32 | Szerző/forrás: keol.hu

Óriási siker - Erdélyben landolt a kecskeméti Boeing!

Óriási siker - Erdélyben landolt a kecskeméti Boeing!
Három állomásos Hargita megyei turnéra indult a kecskeméti Katona József Színház társulata. A Boeing, Boeing című vígjáték első erdélyi bemutatóját június 19-én tartották Gyergyószentmiklóson - teltház előtt, óriási sikerrel!

- Hargita és Bács-Kiskun megye az elmúlt években élettel és tartalommal teli testvérkapcsolatot alakított ki - mondta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyet a csíkszeredai megyeháza márványtermében tartottak hétfőn Cseke Péter, a kecskeméti színház igazgatója és Bányai Gábor országgyűlési képviselő részvételével.

A két megye együttműködésének keretében több mint 10 éve ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat végeznek kecskeméti orvosok. A hírös város színházi társulatának turnéja pedig az együttműködés újabb - szintén hosszú távra tervezett - állomása.

- Mindent megteszünk azért, hogy a kulturális kapcsolat éppen olyan fontossá válhasson az itt élők számára, mint a szűrőprogram - mondta Cseke Péter igazgató. - Nagy örömmel jöttünk, a fogadtatás pedig minden várakozásunkat felülmúlta.

A kecskeméti színészeknek nem maradt sok idejük a pihenésre, hiszen erdélyi útjuk előestéjén még a Pécsi Országos Színházi Találkozó gáláján vettek részt, ahonnan - mint korábban megírtuk - három díjat is elhozott Cseke Péter társulata.

A Boeing, Boeing az elmúlt évek egyik legnagyobb közönségsikere volt Kecskeméten. Az első erdélyi előadásnak különös érdekességet adott, hogy a főszereplő, Zayzon Zsolt, "hazai pályán" léphetett fel, lévén gyergyószentmiklósi születésű.

A vendégszereplést Hargita Megye Tanácsa és az NKA támogatta. A társulat június 20-án Csíkszeredában, a Csíki Játékszínben, másnap Székelyudvarhelyen, a Tomcsa Sándor Színházban mutatkozik be.

Kövessen minket a Facebookon is!