Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 21. 23:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Jégeső volt szerdán délután Kecskeméten

Jégeső volt szerdán délután Kecskeméten
Nagy szemű jégverés volt Kecskemét egyes részein szerdán, 2017. június 21-én délután.

Így például a Piaristák tere környékén is. A mellékelt fényképek tanúsága szerint ablakok törtek, nagy faágak szakadtak le, a fák lombozatának jelentős része földre hullott.

- Kollégák beszámolói szerint a tetőről is hullottak paladarabok. Sőt a parkoló autókban is eshetett kár - számolt be a keol.hu-nak Nagy Attila SchP, a Piarista Iskola igazgatója.

A jégszemek az 5 centiméter átmérőt is elérték, sőt olykor túlszárnyalták. Beszámolók szerint viszonylag sokáig tartott a jeges eső: több mint 10 percig.

Bács-Kiskun megyében számos helyre kaptak riasztást a hivatásos tűzoltóegységek a heves zivatar, valamint az ezzel érkezett vihar miatti károk felszámolására. Kecskeméten van a legtöbb dolguk a tűzoltóknak. A Kullai közben egy gépkocsira és az útra dőlt egy fa, a tűzoltók fűrésszel távolítják el a veszélyes darabot. A Daróczi közben kitörtek egy lakóház ablakszárnyai a lépcsőházban, az üvegtáblák veszélyesen lógnak, az ott élők ide is a tűzoltók segítségét kérték. Az 52-es főút 4-es és 5-ös kilométerszelvénye között több fa is az útra dőlt, a város tűzoltóira vár a feladat, hogy megszűnjön a forgalmi akadály. Az egységek amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal vonulnak a következő helyszínre.

A mostani jégeső mindenesetre megcáfolni látszik egy kecskeméti városi legendát. Miszerint a Mercedes-gyár valamilyen jégelhárító technikával megoldja, hogy ne legyen jégeső a környéken. Azért, hogy ne sérüljenek a szabadban tárolt új járművek. A Mercedes-gyár viszont kezdettől cáfolja ezt.

Tény, hogy évek óta nem volt jelentős jégeső Kecskeméten, a mostani pedig a gyár cáfolatait látszik erősíteni.

Kövessen minket a Facebookon is!