A Megye Borait kóstolták a Spaletta Étteremben
A megyei önkormányzat 2017-ben is meghirdette a „Bács-Kiskun Megye Bora" versenyt, melyet május végén rendeztek meg a bajai Petőfi-szigeten. A megye legjobb fehér-, rozé- és vörösborát a Kunsági Borvidék és a Hajós-Bajai Borvidék versenyének aranyérmes nedűi közül szigorú pontozási rendszer alapján szakmai zsűri választotta ki. A nemes italok szűkebb körben a kecskeméti Spaletta Étterem és Borházban is bemutatkoztak csütörtök délután – Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, Rausch Sándor alelnök, valamint Vassné Pivarcsi Mária, Font Gábor és Frittmann János díjnyertes borászok, továbbá neves szakértők, meghívott vendégek jelenlétében. (Fotók: Mátyus István)
A megye legjobb borai 2017-ben:
• Fehérbor: Vass Borászat Kunsági Olaszrizling 2016
• Rozébor: Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé 2016
• Vörösbor: Frittmann Borászat Kunsági Merlot 2013
A megválasztott szőlőlevek egy éven át viselhetik a „Bács-Kiskun Megye Bora 2017" kitüntető címet. A nyertes borok nyilvánosan elsőként a kecskeméti II. Barackpálinka és Borfesztiválon (Főtér, június 20-25.) debütálnak a megyei önkormányzat standjánál, ahol bárki megkóstolhatja azokat.