Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 26. 17:49 | Szerző/forrás: keol.hu

Salzburgból érkeztek vendégek a Piarista iskolába

Salzburgból érkeztek vendégek a Piarista iskolába
A Piarista iskola salzburgi testvériskolája, a Jézus Szíve Misszionáriusai Gimnáziumának diákjai és kísérőik töltenek egy hetet vendégként a kecskeméti iskolában. (Fotó: Vincze József)

A két iskola közötti kapcsolat hagyományos, hiszen idén immár huszonkettedik alkalommal fogadják a kecskeméti piaristák salzburgi barátaikat. A 12 fős osztrák csoport pénteken érkezett és ezen a héten, pénteken utaznak majd haza.

A hétvégét a magyar diákok családjainál töltötték, június 26-án, hétfőn reggel pedig fogadta őket Nagy Attila SchP, a Piarista Iskola jelenlegi igazgatója, és Mikulás Domonkos, aki augusztus 1-től lesz az igazgató, majd ismerkedtek az intézménnyel. Meglátogatják a Mercedes-gyárat, interaktív hangszerbemutatón vesznek részt a Leskowsky hangszergyűjteményben, és persze nem maradhat el a kecskeméti városnézés, valamint a budapesti kirándulás - sétahajózás a Dunán, a Hősök tere és a Szent István Bazilika megtekintése, utazás az új négyes metróval - sem. Részt vesznek egy lovas programon, ebédelnek az Új Tanyacsárdában, és kosár-, valamint focimeccsen „küzdenek meg" vendéglátóikkal a Czollner téren.

A fotók a hétfő reggeli fogadás során, a Piarista gimnázium dísztermében készültek, ahol Talmácsi József tanár úr volt a vendégek tolmácsa és kísérője.

Kövessen minket a Facebookon is!