Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 27. 11:52

Wojtyla Ház: babgulyás és töltött kalács a keceli Pintér családtól

Képgaléria
Wojtyla Ház: babgulyás és töltött kalács a keceli Pintér családtól
Szentté avatásának 825. évfordulóján I. László magyar királyra emlékeztek születése napján a róla elnevezett emlékév kapcsán a Wojtyla Barátság Központban. Szent László utolsó győzelme címmel a Kecskeméti Rajzfilmstúdió animációs rövidfilmjét tekintették meg a népkonyha gondozottai, továbbá dr. Jeney Gábor atya, a Nagytemplom plébánosa bemutatta a bátorság, hűség és vallásosság jelképeként számon tartott uralkodó életét. Majd Pintér Józsefné Ilona asszony – aki a mai ételosztást támogató keceli Pintér család tagjaként, egyúttal képviseletükben jelent meg az ünnepi alkalmon – köszöntötte a szociális létesítmény ellátottait az étkezdében. – Örömmel a szívemben érkeztem. Szent László élete hívő emberként előttem sem ismeretlen. És azért is jöttem, mert szeretek itt lenni. A ház misztikuma vonz ide engem. Fogadják sok szeretettel a mai ebédet: keceli babgulyást, hozzá töltött kalácsot – fogalmazott a jelenlévők előtt, majd az étel kiosztásában is részt vett. (Fotók: Mátyus István)

– A Wojtyla Ház kezdettől fogva a szívem csücske, mert támogatását első perctől kezdve közösen vállaltuk fel férjemmel, szívünk együtt dobbant érte. Hitvestársam halála után családom úgy döntött, folytatják az általunk – szülők, nagyszülők által – elkezdett hagyományt, és velem teljes egyetértésben, örömmel viszik tovább a Karol Wojtyla Barátság Központ ügyét. És ez nem kényszerű udvariasság részükről, hanem szívük dobbanásából fakad. ami végtelen boldogsággal tölt el. Hittel vallom: ez a ház élt, él és élni fog! Ezt üzenem a Wojtyla sorsközösség minden tagjának! – jelentette ki az ünnepséget és ebédosztást megelőzően Ilona asszony.

Farkas P. József alapító-igazgató így fogadta özvegy Pintér Józsefné szavait: – A keceli Pintér család az első és legnagyobb támogatója volt a szociális intézménynek, amely magával hordozza az adományozók szeretetét, missziónk iránti alázatát. Soha nem jönnek üres kézzel, nagylelkű támogatásukat azóta is élvezzük. Ez a ház a Pintér családé is, immáron tizenkét esztendeje.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház