Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 29. 11:38

Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepét ülte a Wojtyla Ház

Képgaléria
Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepét ülte a Wojtyla Ház
A Római Katolikus Egyház naptára piros betűs ünnepként jegyzi június 29-ét, Szent Péter Apostol és Szent Pál Apostol napját, a két egyházalapító ünnepét. A néphagyomány szerint az aratás kezdete és a pápák emlékünnepe is ez a nap. A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ családja is ünnepel, hiszen névadónk, égi pártfogónk, Szent Péter utódjaként szolgált Rómában.

Csütörtök délelőtti ünneplésen a közösséget Molnár Zoltán a központ intézményvezetője köszöntötte, aki a két egyházalapító apostol életéről beszélt. A kivetített festményeket - melyen Szent Péter és Szent Pál voltak láthatók - közben elemezték is.

Majd Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke vette át a szót, aki a mezőgazdaságról beszélt. Elmondta, hogy a gazdák ilyen tájt kezdik a búza aratását. Bár az eső jelenleg gátolja a munkát, de remélhetőleg a következő napokban elindulhat az aratás, hogy a búzában lévő sikér – kötőanyag – ne folyjon ki. A kamarának egy vállalása is van. Minden évben elkészítik a magyarok kenyerét, mely az összegyűjtött búzából készül. A mintákat egy helyre teszik, ahol ezeket összekeverik, és ebből a liszt keverékből készül el a magyarok kenyere. Az idei lisztkeverékből a Wojtyla Ház szegényeinek is szeretnének felajánlani, melyet ma délelőtt Domján Gergely elnök be is jelentett.

A méltó megemlékezés után a közös ebéd következett, melyet a kecskeméti Roma Önkormányzat ajánlott fel. Kovács János az önkormányzat részéről köszöntötte a Wojtyla Ház szegényeit, aki elmondta öröm is és nem is, hogy itt lehet. Öröm, hogy tudnak segíteni immár 3 éve a központnak, de sajnálják, hogy még mindig ilyen sok embernek kell ide járnia. A menü húsleves volt és túróstészta.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház