Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 30. 08:25 | Szerző/forrás: http://keol.hu

Második lett a kecskeméti Beke Márk a harsonás világtalálkozón Los Angelesben

Második lett a kecskeméti Beke Márk a harsonás világtalálkozón Los Angelesben
A kecskeméti Beke Márk a harsonás világverseny döntőseként második helyezett lett 2017. június 28-án, szerdán Los Angelesben.

A 16 éves rendkívül tehetséges előadót - aki számos hazai és nemzetközi zenei vetélkedőn bizonyította már virtuozitását - a nemzetközi zsűri a beküldött több száz felvételt elemezve hívta meg a döntőbe. Egy lengyelt, egy dél-koreait, valamint Beke Márk kecskeméti versenyzőt ítélték ugyanis a legkiválóbbnak és hívták meg őket Los Angelesbe. A harsonás világversenyre Beke Márkot a zenetanára, Kuna Lajos kísérte el. A kiutazás költségeihez a Wojtyla Barátság Központ és Kecskemét városa jelentős mértékben járult hozzá.

- Márk csodaszépen játszott! Rengeteg szuper koncert, közös fújás, szimpózium, mesterkurzus következik most. Sokat tanulunk és tapasztalunk ezen a harsonás világtalálkozón. Köszönjük azoknak, akik segítették kiutazásunkat - üzente Los Angelesből Kuna Lajos. Hozzátette, hogy a támogatók sora korántsem teljes.

- Ez egy példaértékű, modhatni városi összefogás eredménye, hogy kiutazhattunk és részt vehetünk ezen a világversenyen és fesztiválon. A zenei programok végeztével nem sietünk haza. Magyar barátaink segítségével kirándulunk még Kaliforniában, majd a Los Angeles-i Magyarok Háza lát vendégül bennünket. Itt a hazaindulásunk előtt egy kis koncertet is adunk majd.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház