Április 25. csütörtök, Márk
Hírek, események 2017. július 4. 11:12

Önkéntes fiatalok munkálkodnak a Wojtyla népkonyhán

Önkéntes fiatalok munkálkodnak a Wojtyla népkonyhán
Időről időre középiskolások segítik a Wojtyla Barátság Központ missziói tevékenységét. Palásti Péter, a Katona József Gimnázium tízedik osztályos tanulója két másik diák mellett iskolai tanulmányokat érintő 50 órás önkéntes munkára jelentkezett a közelmúltban Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója irodájában. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott ez idáig? – kíváncsiskodtunk nála egy hét elteltével. (Fotó: Mátyus István)

– Előzetesen nem volt elképzelésem, hol dolgozhatnám le az érettségihez szükséges önkéntes munkát. Édesanyám bíztatására kerestem fel Farkas P. Józsefet, aki örömmel fogadta jelentkezésemet – avatott be Péter minket önkéntességének „kulisszatitkaiba”.

Azt is elárulta, hogy első nap sokkolta a Wojtyla Házban étkező emberek látványa, hisz nem szokott hozzá az elesettek társaságához, „de később rájöttem, ők is ugyanolyan emberek, mint mások”.

– Második nap végén már élveztem is a konyhai kisegítő munkát. Minden könnyebben ment: az ételosztás, mosogatás, a tálcák összerendezése, öblítése – tette hozzá.

Élményként élte meg, hogy azonnal befogadta a népkonyha közössége. Dicsérik igyekezetét, jó munkaerőnek tartják.

„Látom az örömet a rászorulók arcán, amikor átnyújtom nekik a tálcát, de elvétve azért olyanok is akadnak, akik fapofát vágnak, kedvetlenül fogadják az ételt, pedig inkább tisztelniük kellene az őket segítőket.” – nyilatkozta Péter. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Aktivisták