Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. július 7. 19:53 | Szerző/forrás: keol.hu

Csaba találta meg a Kecskeméten elkóborolt kisfiút

Csaba találta meg a Kecskeméten elkóborolt kisfiút
Megszólalt a Blikknek Csaba, a hős megmentő, aki megtalálta csütörtökön a plüss pingvinjét szorongató, elkóborolt kisfiút a forgalmas kecskeméti út mellett. Mint azt a Blikk megírta: érthetetlen módon teljesen egyedül, kezében plüss pingvinét szorongatva, szájában cumival álldogált Kecskeméten az út mellett a kisfiú.

A kétéves forma gyerekre Dohándi Csaba figyelt fel: a férfi azon nyomban lehúzódott és autójába ültette a szemmel láthatóan halálra rémült apróságot.

- A kisfiammal, aki a picurhoz hasonló korú, éppen az egyik nagyáruház mellett haladtunk (a szerkesztő megjegyzése: a Metro Áruházról van szó) amikor megláttam a pelenkás picit, teljesen egyedül az út mentén - elevenítette fel a nem mindennapi pillanatokat a férfi. - Nagyon sírt, ám később a kocsiban sikerült megnyugtatnom. Kérdeztem tőle, hogy szomjas-e illetve, hogy hol lakik de nem nagyon tudott válaszolni, csak mutogatott, az egyik irányba. Azonnal hívtam a rendőrséget, akik percek alatt ott voltak, és átvették tőlem a gyerkőcöt.

- Ami szörnyű, hogy előttem vagy hatvan autó ment el mellett, és egy sem állt meg. Elképzelni sem tudom, hogy került a fiúcska az útra egyedül, ilyen nagy veszélybe - latolgatta Csaba, aki, ahogy mondta, nem vár köszönetet a kicsi szüleitől, de azért jól esett volna neki, ha legalább felhívják, hogy rendben van a kicsi.

A hős megtaláló a közösségi oldalán is közzétette a pici fotóját, hátha valaki felismeri, és értesíteni tudja a szülőket.

A rendőrök a elkóborolt fiút kórházba szállították, ahol alaposan megvizsgálták. Szülei egy órán belül ott jelentkeztek érte, és hazavitték a csöppséget.

- A gyermeket átadtuk a szülőknek - mondta el a Blikknek Vincze-Messzi Adél, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője - Az ügyben kiskorú veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárás ismeretlen személy ellen - tette hozzá.

Kövessen minket a Facebookon is!