Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. július 18. 13:28

Garaczi János 70 éves

Képgaléria
Garaczi János 70 éves
Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége Garaczi János Venesz-díjas mesterszakácsot, a lajosmizsei Tanyacsárda alapító-társtulajdonosát. A népkonyha százhúsz rászorulójának és önkénteseinek jókívánságait az Öreg Tanyacsárdában adta át Farkas P. József, a szociális létesítmény igazgatója a jótékonyság dolgában is élenjáró világhírű gasztronómiai szaktekintélynek. (Fotók: Mátyus István)

Garaczi János meghatottan fogadta a köszöntést, majd gyermekkorát felidézve így felelt: - Szegénységben nőttem fel. Szüleimtől mást sem hallottam a háború után, amikor mindent csak jegyre lehetett kapni, hogy takarékoskodjunk. Ebben az is benne volt, hogy akinek valamiért kevesebb jutott, annak adtunk. Ha például a szomszéd kifogyott tojásból, vittünk át neki. MI pedig máskor mástól bizonyára visszakaptuk. Akkoriban segítették az emberek egymást. Szüleimtől én is megtanultam Szent Pál apostol szavait, miszerint: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.”. Ehhez tartom magam, e gondolat vezérel minden esetben, amikor karitatív szerepet vállalok különböző helyeken.

Farkas P. József külön köszönetet mondott, amiért a neves mesterszakács a Wojtyla Barátság Központ szegényeit is támogatja. Felajánlásaival prémium minőségű ételeket fogyaszthatnak a nehézsorsú emberek a Tanyacsárda kollektívájának helyszíni közreműködésével. „Ez pedig igazán nem mindennapi élmény számukra, hisz éttermi hangulatot kölcsönöz a népkonyhának!” - hangsúlyozta a szociális intézmény alapító-igazgatója.

- Örömömre szolgál, hogy munkatársaimmal tudásunk legjavát adva a Tanyacsárda ízeivel ajándékozhatjuk meg a rászorulókat, akik között néhányan iskolatársaim voltak, illetve ismerőseim, rokonaim, akikkel valamilyen nehéz élethelyzet miatt a Wojtyla Házban láttuk egymást viszont - hangoztatta válaszában Garaczi János.

(Az ünnepelttel készült interjú teljes szövege az Alföldi Civil Napló augusztus 10-én megjelenő lapszámában jelenik meg.)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház