Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. július 21. 18:43 | Szerző/forrás: keol.hu

Alkoholt és kristályt fogyasztott a kamasz, majd elkötötte ismerőse autóját

Alkoholt és kristályt fogyasztott a kamasz, majd elkötötte ismerőse autóját
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette, valamint ittas és bódult állapotban elkövetett közúti járművezetés vétsége miatt vádat emelt egy 17 éves fiatalkorúval szemben, aki miután alkoholt és kristályt fogyasztott, tavaly július 9-én éjjel egyik ismerőse autójával - az ő tudta és engedélye nélkül - kocsikázni indult. Az utca végén igazoltatták, így gyorsan lebukott.

A kecskeméti férfi tavaly július 9-ére virradóra egy baráti összejövetelen vett részt, ahol alkoholt és kristályt fogyasztott. Hajnali három óra körül egyik ismerőse odaadta neki a kocsija kulcsát, hogy hozzon be az autóból egy doboz cigarettát.

A fiatalkorú azonban az ismerőse tudta és engedélye nélkül beült az autóba, beindította és elhajtott. Vezetői engedélye sosem volt. Mintegy negyedórát kocsikázott a vádlott, amikor visszatérve szabálytalanul bekanyarodott az utcába, ahol a rendőrjárőr igazoltatta. A fiatalkorúról hamar kiderült, hogy nemcsak alkohol, hanem amfetamin jellegű pszichoaktív anyag is van a szervezetében. A kettő együtt közepes fokban gátolta a vezetési képességeit. A vádlott irattárcájában talált és lefoglalt fehér porról is kiderült, hogy pszichoaktív anyag.

Az ügyészség a fiatalkorút jármű önkényes elvételének bűntettével, valamint ittas és bódult állapotban elkövetett közúti járművezetés vétségével vádolja, egyben próbára bocsátását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozza.

A büntetlen előéletű vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!