Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. július 24. 21:37 | Szerző/forrás: keol.hu

Pongó már várja a szerdai, szlovákok elleni meccset

Pongó már várja a szerdai, szlovákok elleni meccset
Pongó Máté és Wittmann Krisztián személyében két játékosunk is a magyar válogatott tagjaként készül a romániai EB-re. Fiatal irányítónk keményen dolgozik, hogy meggyőzze a szakmai stábot, érdemes lesz rá számítani Kolozsváron.

- A bajnoki szezon után nagyjából egy hónapod volt pihenni, hiszen július tizenkettedikén elkezdtétek a felkészülést a válogatottal. Hogy telt a nyarad?

- Idén nem voltam külföldön nyaralni, Siófokon töltöttem el egy hosszúhétvégét. Pár alkalommal hazalátogattam Bajára is, de a szabadidőm nagy részét Kecskeméten töltöttem.

- Hogy érzed magad az edzőtáborban?

- Minden nagyon jó, sokat edzünk, keményen készülünk. Most még leginkább az erőnléten van a hangsúly, nagyon sokat futunk. A ZTE játékosa, Benke Szilárd a szobatársam. Ha éppen nem edzünk, akkor pihenünk, beszélgetünk, vagy megiszunk egy kávét. Két hete kezdtük el a felkészülést, azóta kétszer mindenki hazamehetett két napra.

- Szerdán és csütörtökön is megmérkőztök Szlovákia legjobbjai ellen. Hogyan készültök?

- Külön nem készültünk ellenük, mint mondtam, inkább a fizikai munkát helyezzük előtérbe. Ennek ellenére persze győzni szeretnénk, várjuk már a mérkőzést, ám egy edzőmeccsen nem az eredmény a fontos.

- Mennyi esélyt látsz arra, hogy bekerülj a szűk keretbe?

- Ezt nehéz megmondani. Mindent megteszek, a maximumot nyújtom edzéseken. Már az is nagy öröm számomra, hogy itt lehetek, biztos, hogy segít a fejlődésemben.

A magyar férfi kosárlabda válogatott 18 év távollét után szeptember 1-én játszik mérkőzést az Európa-bajnokságon. Addig 12 felkészülési mérkőzés szerepel a programban, az első kettőre Kecskeméten kerül sor Szlovákia ellen. A július 26-án, szerdán 18 órakor, valamint a 27-én, csütörtökön 16 órakor kezdődő találkozókra a belépőjegy ára naponta egységesen 500 Ft. lesz, a 6 év alattiak belépése ingyenes.

Az MKOSZ és a KTE-Duna Aszfalt közös szervezésében a félidőben jegyeket lehet nyerni az Európa-bajnokságra, a részletekről a helyszínen kapnak tájékoztatást a szurkolók.

Kövessen minket a Facebookon is!