Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. augusztus 2. 22:51 | Szerző/forrás: keol.hu

Szűcs Kristóf Világjátékok győztes

Szűcs Kristóf Világjátékok győztes
A nem olimpiai sportágak Olimpiáján, a szintén négy évente megrendezésre kerülő Világjátékokon (World Games) Szűcs Kristóf ju jitsu sportágban aranyérmet nyert 2017 július 29-én Wroclaw-ban! Kristóf a Newaza (földharc) súlycsoport nélküli kategóriát, az Open-t nyerte meg tökéletes versenyzéssel. Előző napon a Felnőtt 94 kg-os súlycsoportban második helyezett lett.

Ez volt a 10. Világjátékok. 31 sportágban 112 országból 3500 sportoló versenyzett 10 napon át július 20. és 30. között. A Ju Jitsu versenyeket a JJIF rendezte Duo, Fighting és Newaza versenyszámokban. A versenyzőknek korábbi világ- és kontinensbajnokságokon kellett kvalifikálniuk magukat.

Szűcs Kristófot a Magyar Ju Jitsu Szövetség indította a 2015-ös JJIF Világbajnokságon Bangkok-ban Thaiföldön. Itt lett harmadik Newaza 94 kg-os kategóriában, így jutott ki Wroclaw-ba.

Magyarország sportolói a mostani Világjátékokon 6 arany, 4 ezüst és 4 bronzérmet szereztek és ezzel a 11. helyen végeztek az éremtáblázaton. A 14 éremhez Szűcs Kristóf kettővel járult hozzá. Kecskemét második Világjátékok győztese, négy évvel ezelőtt Cali-ban Székely Lilla búvárúszó nyert a Világjátékokon aranyérmet.

Kristóf az open döntőjében az Egyesült Arab Emirátusokból nevező Faisal Alketbi-t győzte le, akitől előző nap a súlycsoportos döntőben kikapott. Ez így különösen értékes győzelem. Ráadásul az arab bírók döntéseinél rendszeresen lejtett a pálya, már Thaiföldön is csak tőle kapott ki vitatható pontozással.

Kövessen minket a Facebookon is!