Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. augusztus 4. 11:20

Wojtyla Ház: egy tányér ínyencség a volt bencés diáktól

Képgaléria
Wojtyla Ház: egy tányér ínyencség a volt bencés diáktól
Dr. Jobbágy Lajos kecskeméti ügyvéd úgy is mint Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatójának régi ismerőse, a Nagytemplom képviselőtestületének elnöke, és a Bencés Diákszövetség aktív tagja, nagylelkű felajánlásaival időről időre támogatja a népkonyha gondozottait. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Pénteken nem egyedül lépte át dr. Jobbágy Lajos a szociális intézmény kapuját. Vele jött fia ifjabb Jobbágy Lajos, barátja Csendőr Elek és kolléganője Antal Julianna jogi asszisztens, akikkel együtt köszöntötte az étkezdében összesereglett rászorulókat.

Izajás könyve 58. fejezetének alábbi verseit idézte: „Törd meg az éhezőnek kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba. Ha mezítelent látsz, öltöztesd föl, és ne fordulj el embertársad elől! Akkor majd felragyog világosságod, mint a hajnal, és a rajtad ejtett seb gyorsan beheged. Előtted halad majd igazságod, és az Úr dicsősége lesz a hátvéded. Akkor, ha szólítod, az Úr válaszol, könyörgő szavadra így felel: Nézd, itt vagyok! Ha eltávolítod körödből az igát, az ujjal mutogatást és a gonosz beszédet, ha odaadod az éhezőnek kenyeredet, és jóllakatod az elnyomottat, akkor felragyog a sötétségben világosságod, és homályod déli verőfényre változik. Maga az Úr vezérel szüntelen, s még a kietlen helyeken is felüdít. Erővel tölti el tagjaidat, olyan leszel, mint az öntözött kert, és mint a vízforrás, amelynek vize nem apad el soha.”

- Nem lehet tudni, mi rejlik a szegénység mögött. Kinek könnyebb, kinek nehezebb utat szán az Isten. Ezernyi emberi problémával találkozunk nap mint nap. Krisztus azonban szerette a nyomorúságosokat. A szegénység tehát szent erő - felelte az Ige szavaira Farkas P. József.

Brassói aprópecsenye, kenyér, sütemény, dinnye - dr. Jobbágy Lajos jóvoltából e menüvel vártak ma százhúsz nehézsorsú embert a Wojtyla Házban.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház