Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. augusztus 4. 21:17 | Szerző/forrás: keol.hu

A Bihari Gyermekotthoni Központ és Ukrajna nyerték Kecskeméten a Grassroots Kupát

A Bihari Gyermekotthoni Központ és Ukrajna nyerték Kecskeméten a Grassroots Kupát
Péntek délben tartották a Műkertvárosi Sportcentrumban a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntőjének eredményhirdetését. Az eseményen Kecskemét városvezetésétől Sipos László tanácsnok és Lévai Jánosné önkormányzati képviselő voltak jelen. (Fotók: Vincze József)

Kecskeméten 17. alkalommal rendezték Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjét, a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány közös szervezésében. A nemzetközi labdarúgó torna idei célja az volt, hogy a gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok számára is példakép legyen az idén éppen 90 éve született Puskás Ferenc életútja, labdarúgó pályafutása.

14 európai országból összesen 19 csapat érkezett és mérte össze tudását. A résztvevő országok között volt Németország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Macedónia, Bulgária, Hollandia és Magyarország.

A kupát a 16 év felettiek korcsoportjában a Bihari Gyermekotthoni Központ, a 16 év alatti korosztályban pedig Ukrajna csapata nyerte meg.

1-es korcsoport (16 éven aluliak) eredménye: I. Ukrajna, II. Bihari Gyermekvédő központ, III. Somogyvár, IV. Horvátország

2-es korcsoport (16 éven felüliek) eredménye: I. Bihari Gyermekvédő Központ, II. Dunavecse, III. Szlovénia, IV. Szerbia

Kövessen minket a Facebookon is!