Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. augusztus 4. 21:33 | Szerző/forrás: keol.hu

Félmillió forintos kárt okozva összekarcolt egy autót Kecskeméten

Félmillió forintos kárt okozva összekarcolt egy autót Kecskeméten
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt vádat emelt egy 42 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2016. december 23-án Kecskeméten közel félmillió forintos kárt okozva összekarcolta egy általa látásból ismert férfi autóját, 2 évvel korábban pedig egy közlekedési konfliktus miatt bántalmazta is a férfit.

A vádlott 2016. december 23-án este Kecskeméten egy fém tárggyal szándékosan megkarcolta egy általa látásból ismert férfi parkoló autóját. A karcolások a jármű jobb és bal oldali hátsó ajtaját és a kocsi hátulját érték. A bűncselekmény miatt az autóban 473.000 forint kár keletkezett, a sértett férfi kérte a kár megtérítését.

A rongálás hátterében egy korábbi konfliktus állt. Két évvel korábban, 2014. június 23-án ugyanis egy közlekedési vita miatt a vádlott és a sértett férfi Kecskeméten, az utcán szóváltásba keveredtek egymással. A sértett nehezményezte, hogy a vádlott egy lakó-pihenő övezetben túl gyorsan hajtott a gépkocsijával. A trágár szavakkal kísért szóváltás során a vádlott lökdösni kezdte a későbbi rongálás sértettjét, aki emiatt a földre esett. Ezután még meg is szorította a torkát, majd távozott a helyszínről.

Az ügyészség a szabadlábon védekező vádlottat garázdaság és rongálás vétségével vádolja, bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!