Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. augusztus 15. 11:19

Az Alföldi Régió Magazin lapkiadója osztott ebédet a Wojtyla Házban

Képgaléria
Az Alföldi Régió Magazin lapkiadója osztott ebédet a Wojtyla Házban
Zimacsek Márta lapigazgató, továbbá négy újságíró, fotóriporter munkatársa, név szerint Balassa Gabriella, Sallós Luca, Hajma Bettina, valamint Boros Anna lepte meg ebéddel kedden a Wojtyla Barátság Központ százhúsz gondozottját. A pompás menüt – koronahúst vadas raguval, tésztával, kenyérrel, pogácsával – személyesen az ARM csapata osztotta ki a népkonyha rászorulóinak közös imádságot, asztali áldást követően. Az alkalom fényét Moldván Tibor szikszói görögkatolikus parókus és családja is emelte, akik a Miskolchoz közeli parókia hívőközössége nevében pénzadományt hoztak a kecskeméti Wojtyla sorsközösségnek – és egy meghívót új templomuk felszentelési ünnepségére. (Fotók: Mátyus István)

Ebédosztást megelőzően Zimacsek Márta méltatta a Wojtyla Barátság Központtal együttműködésben eltöltött, az alapítás óta eltelt 12 esztendő közös munkáját, testet-lelket melengető fejleményeit, sikereit.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy most itt lehetünk Veletek. Ezer szállal kötődünk a Wojtyla Házhoz, hiszen az Alföldi Régió Magazin a kezdetektől végigkíséri a Központ mindennapjait. Osztozom alapelveitekben: hogy ne adjuk fel, mindig küzdjünk, és az Istenben való hitben, reménységben is mellettetek állunk” – jelentette ki az étkezdében ebédre várakozó rászorulókhoz szólva.

Moldván Tibor is köszöntötte az egybegyűlteket, felidézve, hogy a Wojtyla Barátság Központ számos jókedvű adakozó, nagylelkű kecskeméti polgár támogatásával 2016 nyarán 500 ezer forinttal járult hozzá a Borsod megyei kisváros új görögkatolikus templomának felépítéséhez, amelynek munkálatai immáron befejező szakaszukhoz érkeztek.

– Az anyagiakon túlmenően még többet jelentett számunkra az a lelki támasz, melyet Farkas P. József, a kecskeméti szociális létesítmény alapító-igazgatója nyújtott nekünk szüntelen biztatásával, bátorító üzeneteivel, rendíthetetlen hitével akkor, amikor végképp úgy tűnt, mindörökre elakad a templomépítők szekere. Hívőközösségünk perselyezéssel összegyűjtött szerény adománnyal – 50 ezer forinttal – szeretné megköszönni felénk irányuló jóságát, továbbá azt a barátságot, mely új templomunk 2011-es alapkő-letételétől kezdve mind a mai napig szívéből felénk árad. Fordítsa e szerény összeget a Wojtyla sorsközösség javára legjobb belátása szerint – fogalmazott Moldván Tibor még az ebédosztást megelőző fogadáson, majd átadta „A legszentebb istenszülő születése” templom 2017. szeptember 9-én történő ünnepélyes felszentelésére szóló meghívót.

– Amikor nagyon reménytelennek tűnik a helyzet, akkor jön a mennyei segítség. Nem lehet megfejteni, és tudományos teóriákat sem tudunk felállítani, de a miértre igenis van magyarázat: mert merünk hinni, bízni Istenben! – emelte ki válaszában Farkas P. József.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház