Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. augusztus 16. 20:13 | Szerző/forrás: keol.hu

A kormányhivatal épületei újultak meg Bács-Kiskun megyében

A kormányhivatal épületei újultak meg Bács-Kiskun megyében
A „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései elnevezésű" projekt záró rendezvényét tartotta a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal augusztus 16-án, szerdán, a megyeházán. A projektzárón részt vett dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő és Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetője. (Fotók Vincze József)

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal öt épületének energetikai korszerűsítése történ meg az elmúlt hónapokban. A Kedvezményezett a fejlesztésre 1 milliárd forint uniós és hazai támogatást nyert a „Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése" című, KEHOP-5.2.2/16-2016-00020 azonosító számú projekt keretében.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal célul tűzte ki a vagyonkezelésében és használatában lévő épületek energiahatékonysági fejlesztéseinek megvalósítását és a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedésének elősegítését.

A korszerűsítendő épületek a fejlesztés után már megfelelnek a szigorodó, költség-optimalizált követelményszintnek, amelyet az épületek energiahatékonyságáról szóló európai parlamenti és tanácsi irányelv, valamint az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló rendelet ír elő.

A projekt kiemelt célkitűzése volt - összhangban a hazai és EU stratégiával - ösztönözni az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását és elősegíteni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését. A beruházás hozzájárult az épületek energiahatékonyságának javításához és a megújuló energiafelhasználás fokozásához a közszféra épületeiben.

Megvalósítási helyszínek:

1. 6000 Kecskemét, Halasi út 36. szám alatt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály telephelye

2. 6000 Kecskemét, Klapka utca 34. szám alatt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály telephelye (fotóink itt készültek)

3. 6500 Baja, Árpád tér 7. szám alatt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Nyugdíj-megállapítási és Adategyeztetési Osztály 2. telephelye

4. 6500 Baja, Czirfusz Ferenc utca 13. szám alatt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály telephelye

5. 6090 Kunszentmiklós, Rákóczi út 62/A szám alatt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kunszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály telephelye

Kövessen minket a Facebookon is!