Április 25. csütörtök, Márk
Hírek, események 2017. augusztus 17. 22:05

Rétesboltot nyitott a Hamiló Kft.

Képgaléria
Rétesboltot nyitott a Hamiló Kft.
Marton Zoltán, a Hamiló Pékség és Cukrászat tulajdonosa különféle pékárukat, tortákat, süteményeket állít elő kecskeméti üzemében. Nemrégiben rétesboltot nyitott a Kőhíd utca 28. szám alatt. Ennek apropóján lehettünk vendégei az üzletben. (Fotók: Mátyus István)

– Rétes a fő profilunk, mivel ez fogy legjobban, utána meg a pogácsák – ad világos, egyszerű magyarázatot felvetésünkre: miért épp ennek jut főszerep az új árusítóhelyen?

– Választékunkat vásárlói visszajelzések alapján alakítottuk ki. Mi magunk is megkóstolunk jó néhány új ízt. Az almás, túrós, meggyes és mákos jelenti az alapot, melyet a szilvás-barackos változattal bővítettünk. Utóbbit különféle idénygyümölcsökkel variáljuk tovább, például áfonyával, szederrel. Sós réteseket egyaránt forgalmazunk kapros-túrós, pizzás, spenótos-brokkolis, káposztás, gíroszos ízekben – mutatta be szortimentjét a vállalkozó, melyet pogácsa kínálatukkal tett teljessé: sajtos, tökmagos, teljes kiőrlésű, túrós, házitejes, szilvalekváros-hájas.

Érdekességként említette: – Magunk is meglepődtünk, mekkora piaca van a rétesvégeknek. Kedvező áron adjuk, kilószámra viszik tőlünk. Múltkoriban megállt itt egy elegáns autó. Előkelő úr szállt ki belőle, majd a boltba betérve egy zacskó rétesvéggel távozott. Pedig nem úgy tűnt, mintha anyagiak hiányában mellőznie kellene az igazi finomságokat. De ő tudja… – fűzte hozzá mosolyogva.

– Az üzlet helyének végső kiválasztását is szóba hozta Marton Zoltán: – Úgy történt, hogy „emberszámlálást” végeztünk a környéken. Végül arra jutottunk, itt érdemes boltot nyitnunk. Később bővülni szeretnénk, egyelőre azonban ezt a helyiséget kívánjuk felfuttatni.

– Nem a mennyiségre koncentrálunk, hanem a minőségre. Legnagyobb problémánk jelenleg – másokhoz hasonlóan – a jól képzett, dolgozni akaró és tudó munkaerő hiánya. Valódi megoldást az jelentene, ha még több fizetést ajánlhatnánk a hozzánk jelentkező munkavállalóknak, ám ehhez jelentősen emelnünk kellene termékeink fogyasztói árát, amit ugyanakkor nem feltétlenül fogadna el a piac. Az ÁFA mértékének lejjebb szorítása ellenben sokat segítene rajtunk – mondta el végül a cégtulajdonos, aki saját bevallása szerint az almás rétest kedveli leginkább.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház támogató