Alföldi kenyér, szőlő és bor - A Kárpát-medence kincsei határon innen és túl
A nyitó előadást Szépe Ferenc, a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezetője tartotta „Ökológiai és gazdasági kihívások napjaink magyar mezőgazdaságában" címmel.
További előadások:
- Dr. Matuz János: Különlegességek a búzák világában
- Dr. Hajdu Edit: Különlegességek a szőlők világában
- Dr. Grega Edit: A kenyér minőségének rövid története a Kárpát-medencében
- Sándor-Zsigmond Ibolya: A Nagy-Küküllő menti borvidék története
- Mészáros Márta: A kalács, az ünnepi asztalok éke
A termékbemutató során megismerkedhettek a résztvevők Kecskemét Város Borával, és a városi borverseny boraival. Volt gabona- és sütőipari termékek bemutatója, csemegeszőlő- és mustbemutató, a határon túli termelők termékeinek bemutatása és zöldségfélék bemutatója.
Termékáldás: Dr. Jeney Gábor plébános és Kis János lelkész. Közreműködött Szabó Sándor tárogatón, és a Lakó Sándor Kamarazenekar.