Hagyományos ételekkel ismerkedtek az SOS Gyermekfalu lakói
„Jeles napok, hagyományos ételek" címmel, nagysikerű hagyományőrző rendezvénynek adott otthont augusztus 23-án a Hunyadivárosi Közösségi Ház Kecskeméten. A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat „Tudás, hagyomány, közösség" című programsorozatának legújabb állomásán a kecskeméti SOS Gyermekfalu ifjú lakói leshették el nyugdíjasoktól néhány hagyományos étel készítésének fortélyait, valamint néhány kézműves fogást, mellyel praktikus dísztárgyak készíthetők.
A Bács-Kiskun Megyei TIT és a Pedagógia Sub Rosa Kulturális Egyesület által közösen szervezett eseményen az 5-13 éves fiatalokat a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub tagjai ismertették meg a kecskeméti gasztronómiai hagyományok részét képező ételek alapanyagaival és elkészítésének módjával. A TIT népszerű rendezvénysorozatának célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a Kecskeméten élő generációkat a helyi hagyományok megőrzésének jegyében.