Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. augusztus 31. 20:45 | Szerző/forrás: hiros.hu

Barabás Éva festőművész képeiből nyílt kiállítás a Bozsó Gyűjteményben

Barabás Éva festőművész képeiből nyílt kiállítás a Bozsó Gyűjteményben
Barabás Éva festőművész képeiből nyílt kiállítás szerdán délután a Bozsó Gyűjteményben. A kiállítás apropója, hogy a marosvásárhelyi alkotó tavaly vehette át a Szervátiusz Jenő-díjat - tudósított a híros.hu

A Szervátiusz Jenő-díjasok tiszteletére szervezett tárlatsorozat harmadik kiállítását Nagy Miklós, marosvásárhelyi művészeti író nyitotta meg a Bozsó Gyűjteményben.

Barabás Éva művészcsaládba született, 1968-ban végzett a kolozsvári Képzőművészeti Főiskolán, majd 1990-ig Marosvásárhelyen tanított. Nevét a történelmi témájú triptichon, a Mádéfalvi veszedelemcímű alkotás tette ismertté. A művész a kortárs erdélyi figurális festészet egyik legérdekesebb alkotója.

A Szervátiusz Alapítványt Szervátiusz Tibor szobrászművész alapította, a szintén szobrász édesapja, Szervátiusz Jenő születésének 100.évfordulóján, 2003-ban. Egyúttal létrehozta a Szervátiusz Jenő díjat, azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a Kárpát medencében születő magyar művészetre. A díjat a kuratórium évente adja át olyan képzőművészeknek, akik a nemzeti kultúra gyökereit felmutató, magas színvonalú művészetet hoznak létre.

A tárlat szeptember 24-ig látogatható, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között.

Kövessen minket a Facebookon is!