Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 1. 22:39 | Szerző/forrás: keol.hu

El Camino: 1250 kilométeres zarándokutat tett meg a matkói Sinkó András

Képgaléria
El Camino: 1250 kilométeres zarándokutat tett meg a matkói Sinkó András
Gyalogosan járta végig az ősrégi spanyol zarándokutat, az El Caminot az elmúlt hetekben a Kecskemét-Matkópusztai Sinkó András, aki 1250 kilométert megtéve az 50. születésnapján, 2017. augusztus 31-én ért Santiago de Compostela-ba. A matkói zarándok „üdvözletet küldött" Spanyolországból a Wojtyla Barátság Központnak ezen a napon: ő ajánlotta fel az aznapi ebédet a kecskeméti rászorulóknak. (A cím alati fotón Sinkó András - balról a második - a matkói templomot mutatta meg 2017. június 10-én Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek, a férjének és Sipos László önkormányzati képviselőnek)

Sinkó András matkói egyháztanácsi tag, a matkói Poliext CSÖVEK Kft. kereskedelmi vezetője július 24-én repült el Spanyolországba, majd két nap múlva indult el az ősrégi zarándokúton. Kisebb kitérőkkel összesen 1250 kilométert gyalogolt és úgy időzített, hogy a születésnapján érkezzen Santiago de Compostela-ba, mely Jeruzsálem és Róma után a keresztény zarándoklatok egyik legfontosabb célpontja. Itt érték el telefonon a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, akik a százhúsz adag tyúkpörköltet, tésztával, kenyérrel, süteménnyel akarták megköszönni a távoli felajánlónak.

Ma kaptam meg az oklevelet arról, hogy július 26. és augusztus 31. között 1250 kilométert tettem meg gyalog - hallatszott a kihangosított telefonból Simon András hangja. - Most éppen a katedrális lábánál ülök. Figyelem, amint könnyes szemmel megérkeznek ide más zarándokok. Lényeg, hogy az öröm győzzön, akkor minden szép. Valami hasonlót élek át ezekben a pillanatokban. Az eleje nagyon nehéznek bizonyult, amikor néha inkább egy kicsit lustálkodni lett volna kedvem, mégis minden nap útra kellett kelnem. Muszáj volt legyőzni önmagamat, talán ettől is vált az egész út egyfajta lelkigyakorlattá. Olykor feltettem a kérdést: megéri ez nekem? Utólag pedig nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy igen. Tudomásul kell vennünk, hogy minden siker áldozathozatallal jár. A legnagyobb tanulság pedig a számomra az egészből, hogy rájöttem, mi a legfontosabb az életemben.

A szeretet kinyilvánítása, a jótettek megélése...

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház