Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 4. 22:15 | Szerző/forrás: keol.hu

Tanévnyitó a Neumann János Egyetemen

Tanévnyitó a Neumann János Egyetemen
Tanévnyitó ünnepséget tartottak a Neumann János Egyetemen. Az ünnepi szenátusi ülés elnökségének tagjai voltak: dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem rektora, Finta Zita, a Neumann János Egyetem kancellárja, Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, dr. Kovács Lóránt, a Neumann János Egyetem Műszaki és Informatikai Karának dékánja, Prof Dr. Ferencz Árpád, a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának dékánja, és dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának dékánja.

A vendégek között jelen voltak dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, valamint az egyetem vállalati és intézményi partnerei, díszdiplomásai, az egyetem oktatói és munkatársai, továbbá nem utolsó sorban a Neumann János Egyetem elsőéves hallgatói és hozzátartozóik.

Szokás szerint a tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésen adtak tájékoztatást az egyetemre felvettek számáról. A Neumann János Egyetem 2017/2018-as tanévére összesen 1165 hallgató nyert felvételt, ebből a kecskeméti karokon 919 nappali és levelező tagozatos elsőéves kezdi meg az tanévet.

A GAMF Műszaki és Informatikai Karra 658-an, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karra 108-an, a Pedagógusképző Karra pedig 153-en nyertek felvételt.

Dr. Ailer Piroska ünnepi beszédét követően az elsőévesek tettek fogadalmat, majd a rektor asszony hallgatóvá fogadta az esküt tevő Horváth Dóra elsőévest. Ezt követően dr. Ailer Piroska, továbbá dr. Kovács Lóránt, dr. Ferencz Árpád és dr. Fülöp Tamás dékánok kézfogással, egyesével fogadták hallgatóvá a karok „gólyáit".

Az ünnepi szenátusi ülésen adták át a Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjakat is. Kiemelkedő tanulmányi eredményükért, szakmai területükön végzett kimagasló munkájukért a 2017/2018-as tanévre Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat kapott az egyetem számos hallgatója. A Neumann János Egyetemről a következő hallgatók részesültek ösztöndíjban:

A GAMF Műszaki és Informatikai Karon: Benkő Emese gépészmérnök szakos hallgató, Boros Máté mérnökinformatikus szakos hallgató, Bors Ádám mérnökinformatikus szakos hallgató, Csák Zoltán Máté gépészmérnök szakos hallgató, Hajnal Gábor gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató, Jakubovics Péter járműmérnök szakos hallgató, Kulcsár László Attila gépészmérnök szakos hallgató, Lendvai Nikolett műszaki menedzser szakos hallgató, és Pintér Vanda Vivien műszaki menedzser szakos hallgató.

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon: Fodor Tünde Éva kertészmérnök szakos hallgató, valamint Váradi Vanda gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakos hallgató.

A Pedagógusképző Karon: Jenei Adrienne Éva óvodapedagógus szakos hallgató (lenti fotónkon)és Miklósovics Lilla óvodapedagógus szakos hallgató.

A támogatói döntés értelmében a 2017/2018. tanévben az Új nemzeti Kiválóság Program pályázat ösztöndíjában részesülhet a Neumann János Egyetem 20 hallgatója. A pályázatot az alábbi hallgatók nyerték el a GAMF Műszaki és Informatikai Karról: Boros Máté, Bors Ádám, Benkő Emese, Kürtösi Róbert Mihály, Hajnal Gábor, Jakubovics Péter, Sipos Boglárka.

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Karról az alábbi hallgatók részesültek díjazásban: Károly László, és Monostori Dorottya.

A Pedagógusképző Karon a következő hallgatók a nyertes pályázók: Hajdú Anett, Marozsi Myrtill Noella, Kasza Blanka, Kecskés Dóra, Balogh András, és Heil Adrienn.

A városvezetés képviseletében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte a hallgatókat, majd rövid kulturális műsort követően díszdiplomákat adtak át. A Neumann János Egyetem rektora Díszdiplomát adományozott a Pedagógusképző Kar jogelőd intézményeiben 50, 60 és 70 éve végzett hallgatóknak.

Aranydiplomát vett át: Becze Józsefné óvónő, Dányi Imréné óvónő, Kónya Lászlóné óvónő, Német Ferencné óvónő, Pál Jánosné óvónő, Tóth Ferencné óvónő, Tóth Józsefné óvónő.

Gyémántdiplomát Győrfi Pál tanító, rubin diplomát pedig Walentin Józsefné tanító kapott az ünnepi szenátusi ülésen.

Kövessen minket a Facebookon is!