Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 6. 16:03 | Szerző/forrás: keol.hu

Ezüstérmes lett a Mercedes-gyár csapata a II. Hírös Sárkányhajó Versenyen

Ezüstérmes lett a Mercedes-gyár csapata a II. Hírös Sárkányhajó Versenyen
A kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidő Központban megrendezett II. Hírös Sárkányhajó Versenyre kecskeméti nagyvállalatok és a Magyar Honvédség csapatai neveztek be. Egy csapat 20 főből állt, a versenyen 200 méteres távot kellett teljesíteni, és mindig két hajó versenyzett egymással. A csapatok a verseny előtt több alkalommal edzettek, kipróbálták, hogy milyen összeállításban siklik leggyorsabban a hajójuk.

A résztvevő csapatok: Csillagsárkányok (Mercedes Benz Kft.), Adient Kft., Sárkányfürdetők (Méta Kft.), Thomas and Betts Kft., Schaffner Kft., A remény rabjai (Magyar Honvédség), és Fornetti Kft.

A lelkiismeretes felkészülés nemes vetélkedést hozott. A bemelegítést és a csatakiáltást követően minden egység megmérkőzött egymással a délelőtt folyamán. Az időjárás is kegyes volt a sportolókhoz, a napsütésben szóló pörgős zene valamint a kollégák és családtagok is motiválták az egységeket, a hangulat kiváló volt.

Az ebédszünetben a nézők is kipróbálhatták a sárkányhajózást, közben a Hírös Kajak Kenu Sárkányhajó Egyesület fiatal kajakosai bemutatót tartottak a tavon.

A döntő futamokra délután került sor.

A nap folyamán A remény rabjai (Magyar Honvédség) evezték a legjobb időt ( a középfutamban 56,87 mp-et értek el), ők végül a bronzérmet szerezték meg.

A döntőben a Csillagsárkányok (Mercedes Benz Kft.) csaptak össze a Fornetti Kft-vel. A szoros versenyben jobban hajrázott az utóbbi csapat így ők értek elsőként célba.

Kövessen minket a Facebookon is!