Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 7. 13:39

Jeney Gábor atya elbúcsúzott a Wojtyla Ház sorsközösségétől

Képgaléria
Jeney Gábor atya elbúcsúzott a Wojtyla Ház sorsközösségétől
Szeptember 1-jei hatállyal a soltvadkerti Római Katolikus Egyházközösség plébánosává nevezte ki Gábor atyát dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke. Az átadást-átvételt követően csütörtök délben a Wojtyla Barátság Központ gondozottaitól is elköszönt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia egykori vezető papja. (Fotók: Tódor Norbert)

– Amint idővel folyamatosan részesévé lett a népkonyhán folyó lelki építkezésnek, egyre inkább hozzánk tartozónak éreztük személyét. Megismerte életünket, örömeinket, vidámságunkat, gondjainkat, bajainkat, szenvedésünket. Most egy rövid időre – mert rövid az élet, de amíg csak élünk, remélünk – búcsút intünk neki. Azonban ide mindig visszajárhat, otthonának nevezheti e házat – hangoztak el Farkas P. József alapító-igazgató gondolatai a szociális étkezdében annak kapcsán, hogy ma osztott utoljára ebédet dr. Jeney Gábor a Wojtyla Ház szegényeinek.

A Nagytemplom volt plébánosa viszontválaszában hangoztatta:  – Én is otthonomnak éreztem e falakat. Remélem, sokan észrevették ezt. Nekem ugyanis szívügyem az elesettek patronálása. Aki segítségre szorul, őt bizony pártfogolni kell. Amikor tehettem, igyekeztem besegíteni a népkonyha profi csapatának. Mindig élmény volt számomra itt lenni, nagyon köszönöm. Öröm az ürömben, hogy új szolgálati helyemen nagyon jól érzem magam. Ebben a pár napban is rengeteg figyelmességet, szeretetet kaptam. Ott is megtalálnak a feladatok, fokozatosan kirajzolódnak azok a területek, ahol előre tudunk lépni. Ez vigasztalja valamennyiünk szívét. Ne szomorkodjunk, inkább örüljünk annak az időnek, amit együtt tölthettünk. Alkossanak továbbra is ilyen kiváló közösséget, szeressék, tiszteljék egymást – ahogyan a létesítmény névadója tanította mindnyájunk számára. A Jóisten éltesse sokáig Önöket!

Utolsó momentumként Farkas P. József átadta Csáky Lajos festőművész egyik alkotását. – Akármilyen gondod-bajod legyen, ha felnézel e képre, abban a pillanatban ott leszünk veled egy érted szóló imával. Mert nem felejtjük el azt a sok jót, amit tőled kaptunk, a munkát, amit köztünk végeztél – fejezte ki végül a sorsközösség háláját az intézmény igazgatója.

A búcsúgondolatok, majd a közösen elmondott imádság és asztali áldás után sor került Gábor atya utolsó ebédosztására. Ezúttal százhúsz adag rántott hal és petrezselymes burgonya, valamint kenyér, sütemény került a rászorulók asztalára Bakos Tamás, a Bakos és Társai Bt. ügyvezetője jóvoltából, valamint alma, őszibarack, dinnye Gulyás Jánosnak, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatójának köszönhetően.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház