Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 21. 22:18 | Szerző/forrás: keol.hu

Verejtékes kecskeméti kupagyőzelem a Mizse KC ellen

Verejtékes kecskeméti kupagyőzelem a Mizse KC ellen
Az első játékrészben a Lajosmizse volt fölényben, a KTE csapatának komoly gondjai voltak támadásban, ám a második félidőben a vendégek felvették a tétmeccsek ritmusát és a finisben felőrölték a becsülettel küzdő Mizse KC erejét.

Lajosmizsei találattal kezdődött a mérkőzés, amire hamar válaszolt a Kecskemét - de az első játékrészben csupán ebben a szakaszban voltak fej-fej mellett a csapatok. A hazaiak pillanatok alatt elléptek és a szokásos lendületes, agresszív játékukkal könnyedén tartották a három-négy gólos különbséget, elsősorban Tamás Ádám és Benke Viktor találatainak köszönhetően. A vendégek rengeteget hibáztak és kiszámíthatóan játszottak, így a szünetre komoly különbség alakult ki a két csapat között (12-7).

A második félidőben ritmust váltott a KTE és lépésről-lépésre közelített ellenfeléhez, a jobb szélen Szamos Marcell remekelt, míg Bujdosó Máté igazi vezérként vezényelte csapatát. Petrik-Varga, Horváth Viktor és Füstös Attila is többször mattolta a hazaiak hálóőrét, ám így is szoros maradt az eredmény, mert a mizsei oldalon Szajbert és Benke ontotta a gólokat. A találkozó 56. percében tudott fordítani a Kecskemét és nem is engedte ki kezéből a győzelmet, végül 27-24-re megnyerte a kupamérkőzést. Remekül helytállt a Mizse KC, rövidebb cserepadjuk és Benke 49. percben kapott piros lapja megpecsételte a sorsukat.

Ocsovai Zsolt vezetőedző: "Az első félidőbe belealudtunk, talán köszönhető ez annak, hogy az első tétmeccsünk volt a szezonban. Az elején kicsit remegtek a kezek, főleg támadásban voltunk különösen gyengék. A szünet után aztán sikerült felpörögni, és mindig volt valaki, aki húzta előre a csapatot. A hosszabb padunkkal, több cserelehetőséggel jól tudtunk sáfárkodni, és így tudtuk megfordítani a találkozót. Gratulálok mindkét együttesnek, férfias küzdelem volt!"

Mizse KC - KTE-automatika.hu 24-27 (12-7)

férfi kézilabda Magyar Kupa 1. forduló

Kecskemét gsz.: Petrik Varga 4, Mazák 1, Miss 1, Bujdosó 8, Füstös 5, Kátai 1, Horváth V. 3, Szamos 4.

Kövessen minket a Facebookon is!