Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 23. 18:10 | Szerző/forrás: hiros.hu

Vitézeket avattak a Nagytemplomban

Képgaléria
Vitézeket avattak a Nagytemplomban
Különleges eseménynek adott helyet szombaton délelőtt a kecskeméti Nagytemplom. Itt rendezte meg ugyanis – szigorú biztonsági intézkedések mellett – a Történelmi Vitézi Rend új tagjainak ünnepélyes felavatását. (Fotók: Mátyus István - Alföldi Civil Napló)

Az eseményre elhozták a Magyar Szent Korona másolatát is a templomba, ezért aztán a fotósokat sem nagyon akarták a közelébe engedni. A koronát a Történelmi Vitézi Rend tengerész csoportjának tagjai vitték be koronaőrök kíséretében. Kecskemét város vezetése nevében Molnár Pál önkormányzati képviselő vett részt a ceremónián.

A Vitézi Rend célja az volt 1920-ban történt létrehozásakor, hogy kitüntesse és megjutalmazza azokat, akik a világháborúban és forradalmak idején vitézségükkel, hazafias érzésükkel kitűntek a hazához feltétlenül hű, megbízható polgárok soraiból, és azok leszármazottai válságos időkre nemzetvédelmi szervezetet alkotnak. Küldetésük ma is az, hogy tagjai családjukkal erős, keresztény-keresztyén erkölcsű, békében bölcs és dolgos, háborúban erős, hazánkhoz mindenkor és minden körülmények között hű, nemzetfenntartó, a magyar társadalmat erősítő szervezetet képezzenek – írják honlapjukon.

A Vitézi Rend tagja lehet az, aki Istenbe vetett hittel kész élete árán hazáját megvédeni, aki síkraszáll olyan konzervatív ötvözetű szociális és demokratikus eszményekért, mint Isten, haza, család, demokratikus társadalmi rend, független ország, jogegyenlőség, egyben vallja Trianon jogtalanságát és harcol minden szélsőséges parancsuralmi megnyilvánulás ellen.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház