Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 24. 21:25

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2017. szeptember 24.

1. A Felekezetközi Közösség szervezésében FELHÁZ dicsőítő alkalom lesz 2017. szeptember 24-én 15 órától. A helyszíne a kecskeméti Baptista Imaház. Mindenkit szeretettel várnak. Az alkalomról plakátot is helyeztünk ki a hirdetőtáblára.

2. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szeptember 27-én szerdán este 18 órától előadást szervez a Közösségi Ház emeleti nagytermében. Az előadást Papp Éva tartja, címe „Saját szerencsétlen sorsomba taszítottalak. Az aradi vértanúk és özvegyeik.” A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak.

3. A Mária Társulat szeptember havi zarándoklata 28-án csütörtökön lesz Kálmánházára. Indulás reggel hat órakor a volt Domus parkolóból. Szeretettel várják a zarándoklókat.

4. Október 1-jén fél 4-től Irgalom Forrása közbenjáró szolgálat lesz a Nagytemplomban. "Lépj be az ígéret földjére" címmel elmélkedést tart Jobbágy Miklós, az Irgalmas Samaritánus közösség vezetője. A közösség vár minden érdeklődőt, testi- lelki gyógyulásra vágyót, közbenjáró imát kérőt.

5. Alpha Tanfolyam indul 2017. október 3-án kedden a Plébánia Közösségi Házában. A tanfolyam azok számára jelent elsősorban jó lehetőséget, akik meg szeretnének ismerkedni a keresztény hit és életmód alapjaival, illetve szeretnék egy személyes hangvételű keresztény közösségben elmélyíteni vallási életüket. Meghívókat a tanfolyamra a Nagytemplom sekrestyéjében lehet átvenni.

6. Az Eukarisztikus Kongresszusra készülve lelkigyakorlatot szerveznek Mátraverebély Szentkúton 2017. október 2-4-ig. Címe: „Eukarisztia, Szent Ferenc, ferencesség.” Helyi ferences közösségünk várja azok jelentkezését is, akik érdeklődnek a ferences lelkiség iránt. Érdeklődni lehet Tóth Tibor atyánál.

7. A Kecskeméti Főplébánia buszt indít az október 7-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Jelentkezni lehet nyolcadik osztályos kortól fölfelé szeptember 29-ig a Főplébánia irodájában, hivatali időben. A részvételi díj 1.500 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltjük fel, szeretettel várjuk az érdeklődő fiatalokat.

8. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Alföldi Régiója keresztény lelkületű, józan életű, megbízható, megfelelő szakképesítéssel rendelkező munkatársakat keres az alábbi munkakörökre:
•       Intézményi takarító
•       Szociális gondozó, ápoló
•       Intézményi karbantartó
Jelentkezni fényképes önéletrajzzal lehet email-ben az alábbi címeken: [email protected][email protected].

9. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket.

Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblákon a templom bejáratainál!

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház