Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 25. 13:05

Agyag-, porcelán- és üvegcsodákat láthattak a wojtylások

Képgaléria
Agyag-, porcelán- és üvegcsodákat láthattak a wojtylások
A Kecskeméti Kerámia Napok keretében nyitották meg szeptember elején az V. Nemzetközi Szilikátművészeti Triennálét a Hírös Agórában. A kiállításon húsz ország hatvankilenc alkotója kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A különleges agyag-, porcelán- és üvegcsodákat hétfő délelőtt a Wojtyla Barátság Központ gondozottai is megtekintették. (Fotók: Tódor Norbert)

A Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány és a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió által háromévente megrendezett esemény a szilikátművészetben „utazó” képző- és iparművészek számára nyújt bemutatkozási lehetőséget. 2005-ben Probstner János ötletére jött létre a kiállítások sora, amely új hagyományt teremtve hozza össze azóta is több műfaj alkotóit.

Az idei művészeti versenyre szóló felhívásra 160 pályamű érkezett, héttagú nemzetközi zsűri választotta ki azt a 20 országból – az USA-tól Európán át egészen Oroszországig – származó 69 műtárgyat, amelyek kiállítási lehetőséget kaptak a triennálén.

Az idei kiállítás témája az Egyensúly nevet kapta, amely azonkívül, hogy jól tárgyiasítható fogalom, utal Európa jelenlegi helyzetére, etnikai egyensúlyának sérülékenységére is.

A Hírös Agóra Kulturális Központban szeptember 30-áig tekinthetők meg az V. Nemzetközi Szilikátművészeti Triennáléra készült alkotások. Ugyanitt látható az előző kiállítás első díjasa, Irina Razumovszkaja kamarakiállítása is. A rendezvény súlyát jelzi, hogy a tehetséges fiatal orosz művész karrierjének komoly lökést adott a három évvel ezelőtti kecskeméti siker.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája