Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 26. 20:48 | Szerző/forrás: keol.hu

Bahget Iskander újabb nagysikerű kiállítása Szófiában

Bahget Iskander újabb nagysikerű kiállítása Szófiában
2017. szeptember 19-én nyílt meg Iskander „Magyar szellemi jelenlét Bulgáriában" című kiállítása a szófiai Magyar Intézetben.

A művész Dr. Bocskov Petrov Jordán a Kecskemét MJV Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzata elnökével és Doncsev Toso íróval járta be Bulgáriát, megörökítvén a magyar vonatkozású emlékhelyeket azzal a céllal, hogy az anyagból kétnyelvű albumot készítsenek.

A leendő könyv képanyaga egy részéből állt össze a kiállítás, melyet Balázsné Harangozó Tekla Magyarország szófiai nagykövete nyitott meg.

Iskander művészetét Nadezsda Pavlova a Bolgár Fotóakadémia elnökségi tagja méltatta, aki az alkotónak elismerő oklevelet adott át bulgáriai aktivitása elismeréséül. Doncsev Toso pedig a képeket a magyar-bolgár kapcsolatok fényében értékelte. Valamint a Bolgár Veteránok Szövetségének elismerő oklevelét is átvehette Iskander a II. Világháború Drávai Ütközetben résztvevő, még élő, bolgár katonák portré fotózásáért.

A megnyitón több közéleti személyiség mellett, jelen volt Biserka Benisheva, Bulgária korábbi Magyarország-Budapest nagykövete, és ott voltak bolgár fotóművészek is, akik elismeréssel szóltak a látottakról.

A kiállítás, melyet a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával a szófiai Magyar Intézet és a kecskeméti bolgár önkormányzat rendezett, a következő esztendőben Kecskeméten és Budapesten is látható lesz.

Kövessen minket a Facebookon is!