Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 27. 22:55 | Szerző/forrás: keol.hu

Mostantól mesével is gyógyítanak a kecskeméti kórház gyermekosztályán

Mostantól mesével is gyógyítanak a kecskeméti kórház gyermekosztályán
A Ciróka Bábszínház - néhány éves szünet után - folytatja ingyenes, gyermek- és lélekgyógyító előadásait a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályán. Erről tartottak ma a kórházban sajtótájékoztatót, majd azt követően „Az aranyszőrű bárány" mesét adta elő Fülöp József, a Ciróka Bábszínház művésze.

„A kórházi előadások különösen fontosak számunkra, mivel ebben a környezetben közvetlenül tapasztaljuk a mese gyógyító erejét. Ezek a látogatások nem csak a gyerekeknek, de nekünk is meg-határozó élményt jelentenek" - mondta a sajtótájékoztatón Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgató.

Mint elhangzott, 2007-től 2012-ig rendszerek voltak a kecskeméti kórházban - akkor még az Izsáki úton - a gyermekosztályon a bábelőadások. Majd ezek a Bábszínház elfoglaltságának növekedése miatt elmaradtak. Most viszont újra kezdődik a program.

A sajtótájékoztató résztvevői voltak: Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatója, Dr. Tálosi Gyula, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa, Nyilas Mariann, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály vezető ápolója, Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatója, Fülöp József, a Ciróka Bábszínház előadója, Dusík Bori, a Ciróka Bábszínház marketing és kommunikációs munkatársa, valamint Bodor Éva, a Ciróka Bábszínház szervezője.

Kövessen minket a Facebookon is!