Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 29. 13:04

„Krisztus jó illata” lengte be a Wojtyla Házat

Képgaléria
„Krisztus jó illata” lengte be a Wojtyla Házat
Mondhatni emberemlékezet óta tart rendszeresen bibliai témájú előadásokat Szabó Antal, a bócsai Poli-Farbe festékgyár ügyvezető-tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központban. Péntek délelőtt az újszövetségi Szentírásban található, Pál apostol korinthusiakhoz írott második levelét idézte fel az előadó: „Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére az üdvözülők és az elkárhozók között…” (2Kor 2,15). (Fotók: Tódor Norbert)

A korinthusi gyülekezethez írott második levelében Pál apostol kifejti, hogy életünknek is „aromája” van. A hívő ember ugyanis Krisztus jó illata Isten dicsőségére. Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy valamit megéreznek a hitünkből a körülöttünk élők, a velünk érintkezők. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy mit. Hiszen a bűn szennyének áradó bűze éppen úgy jelen lehet saját valóságunkban, mint a mindent szeretetlenül megítélő törvényeskedés, vagy éppen az Úrral való kapcsolatunkból fakadóan a békesség, a szeretet, a türelem gyümölcse – hangzott az előadás summázata.

Vajon akikkel rendszeresen, vagy alig-alig, netán egyszer az életben találkozunk, megérzik Krisztus jelenlétét rajtunk? Életvitelünk Krisztus jó illata, melyet mások is kívánatosnak éreznek? Ezt nem lehet megjátszani, nem lehet imitálni: vagy élő kapcsolatunk van az Úr Jézussal és megérzik ezt embertársaink, vagy a bűn szaga hódít teret általunk. Ugye, kedves Olvasó, szerinted sem mindegy, hogy mi terjed életviteled által?

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája