Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. október 3. 00:08 | Szerző/forrás: keol.hu

Félezren az I. Lions Jótékonysági Futóversenyen

Félezren az I. Lions Jótékonysági Futóversenyen
Gyönyörű napsütésben, több mint félezer résztvevője volt a 2017. október 1-én megrendezett I. Kecskeméti Jótékonysági Lions Futásnak. A rendezvényt a Kecskeméti Szent László Lions Club szervezte, de a másik két kecskeméti klub az Első Kecskeméti Lions Club és a Szent István Lions Club is bekapcsolódott aktivitásunkba - írta meg a szentlaszlo-lions.eu.

Az esemény több célú volt, azon kívül, hogy egy jó hangulatú családi rendezvényt terveztünk, melyen népszerűsíteni tudjuk céljainkat és az önkéntes karitatív tevékenységet, adományokat is gyűjtöttünk vakok és gyengén látók részére és ingyenes egészségügyi szűréseket is végeztünk. Első sorban látás vizsgálatot, de vérnyomás- és vércukormérés is volt. A résztvevők nyertes NEA pályázatunknak köszönhetően egy-egy a klubunkat népszerűsítő pólót kaptak ajándékba, szponzoraink pedig szendviccsel, ásványvízzel, gyümölccsel járultak hozzá a jó hangulatú vasárnapi programhoz.

Aktivitásunkra meghívtunk több iskolát, a nagycsaládosok egyesületét és a nyugdíjas klubokat, valamint városunk profi kosárlabda és kézilabda csapatát is. Többen a médiából kapott értesülések alapján jöttek, hogy teljesítsék a három választható táv valamelyikét. A közös bemelegítést követően a 2 km-es távval kezdtünk, majd annak befejezése után indultak el a 4-6 ill. hosszabb távot választók. Az eseményt felajánlásainknak köszönhetően tombolasorsolás zárta.

Az összegyűlt adományokból vak és gyengén látó emberek számára veszünk a hétköznapi életüket megkönnyítő eszközöket, hangos órát, vércukor- és vérnyomásmérőt, melyet következő nagy rendezvényünkön a Hírös Agórában adunk át 2017. október 18-án.

Valamennyi fiatal leo tagunk kivette részét a szervező munkából és klubtársaink is egy emberként dolgoztak, hogy mindenki vidáman, elégedetten, szép élményekkel térhessen haza.

Képgaléria ITT!

Kövessen minket a Facebookon is!