Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. október 3. 22:30 | Szerző/forrás: keol.hu

Erdők Hete - 13 éves a Kiskunsági Alkotótábor

Erdők Hete - 13 éves a Kiskunsági Alkotótábor
Az Erdők Hete Bács-Kiskun megyei nyitóünnepsége idén is a képzőművészetet helyezte előtérbe. A KEFAG Zrt. által támogatott Kiskunsági Alkotótáborban készült festmények egy részéből nyílt kiállás a bugaci Rigó József ÁMK Művelődési Házban. A kiállítás megnyitó egyben a KEFAG Zrt. nyugdíjas találkozójának az egyik eseménye is volt.

Közismert, hogy a KEFAG Zrt. túl azon, hogy turisztikai szolgáltatásait folyamatosan fejleszti és a környezeti nevelés hagyományos helyszínének számító, Kecskemét-Hetényegyházán található Vackor Vár Erdei Iskolát fenntartja, a magyar erdők, a magyar vidék, közelebbről a Kiskunság megismertetését sajátos módon, a bugaci helyszínnel működtetett „Kiskunsági Alkotótábor" megrendezésével is támogatja. Ebben az évben immár 13. alkalommal rendezték meg Bugacon a tábort. Amely hagyományosan záró kiállítással ért véget: ezt nyitották meg 2017. október 3-án, kedden. Ami egyben a KEFAG Zrt. nyugdíjas találkozójának is keretet adott.

Az esemény Varga Mihály bugaci mesélő tárogató játékával kezdődött, majd Sulyok Ferenc, a KEAFG Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelent művészeket és a közönséget. Őt Szabó Kocsis Zsuzsanna csodálatos éneke követte, majd Lesták Sándorné nyugalmazott tanítónő szavalata után Garti Goór Imre festőművész, a Kiskunsági Alkotótábor vezetője számolt be az elvégzett munkájukról. A táborban - mint elhangzott - idén 14. művész alkotott. Garti Goór Imre hálásan mondott köszönetet a KEFAG Zrt-nek, majd Herbály Jánosné nyugalmazott tanítónő szavalatát követően Turai Kamil esztéta értékelte a kiállított alkotásokat.

A kiállítás megnyitót követően a Szabó László, Bugac polgármestere és Dr. Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója vetített képes előadást tartottak a Bugaci Monostor romjainak feltárásáról és az erre épülő turisztikai tervekről. Majd közösen tekintették meg a Bugaci Monostor feltárásának helyszínét.

A kiállítás 2017. október 12-ig tekinthető meg a bugaci Rigó József ÁMK Művelődési Házban.

Kövessen minket a Facebookon is!