Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 6. 23:07

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2017. október 8.

1. Október a Rózsafűzér hónapja. Októberben minden este negyed hattól közösen imádkozzuk a Rózsafűzért a Nagytemplomban.

2. Október 9-én hétfőn Böjte Csaba ferences atya lesz a Damjanich János Általános Iskola vendége. Csaba atya déli 12 órakor tart szentmisét a Damjanich Iskolában, utána 13 órától lesz lehetőség a vele való beszélgetésre. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. A Városi Civil Kerekasztal Nemzetközi Konferenciát tart külföldi és hazai előadók részvételével 2017. október 12-14-ig a Városházán, illetve a Három Gúnár Rendezvényházban. A részvétel regisztrációhoz kötött, melynek díja 1000 Ft/fő. A program keretében 2017. október 13-án 9 órakor templomukban zenés áhítatot tartanak, melyre szeretettel várják a híveket a szervezők. Részletes program és plakát a bejáratnál található.

4. Plébániánk fiataljai is részt vesznek a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű egész hétvégés önkéntes segítő programban, amely október 13-15-ig lesz. Ennek keretében bemutatkozó lelkipásztori levelet, tájékoztatót és az egyházi hozzájárulás befizetésére szolgáló csekkeket is fognak széthordani plébániánk területén. Kérem a kedves híveket, fogadják szeretettel és érdeklődéssel ezt a levelet, s másokat is biztassanak erre!

5. Szeretettel várják a családokat a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Családtalálkozójára, amely 2017. október  14-én lesz Kalocsán, az egyházmegye hitoktatóinak továbbképzésével együtt. Jelentkezni a Parázs Központ honlapján lehet. Az érseki szentmisét Dr. Lukács László piarista atya és Barna-Pap Rozália tanító előadásai követik, a szülőknek pedig Vargáné Bögi Veronika hittanár, mentálhigiénés szakember tart foglalkozást "A testvérkapcsolatok lehetőségei - Riválisok, barátok, szövetségesek?" Közben a gyermekeknek színes programokat és gyermek kísérőket biztosítunk. A teljes program az Érsekség ajándéka a büfével, ebéddel együtt, így díjmentes. Részleteket a kihelyezett plakátokon olvashatunk.

6. Szintén október 14-én szombaton de. 10 órától délután 16 óráig  Lelki Nap lesz a Főplébánia Közösségi Házában a Lestár tér 2. alatt Gál Péter atya vezetésével. A Lelki Nap címe: „Megváltás, Engesztelés, Misztika”. A programról a kihelyezett plakátokról tájékozódhatunk.

7. A most induló felnőtt hittan és szentségi felkészítés szerdánként este hat órától lesz a Plébánia épületében. Az első alkalom október 11-e szerda. A hittanra ezen a héten még lehet jelentkezni a plébánia irodáján vagy személyesen a plébános atyánál.

Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblákon a templom bejáratainál!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház