Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 12. 12:07

Ebédet osztott Garaczi János mesterszakács a Wojtyla Házban

Képgaléria
Ebédet osztott Garaczi János mesterszakács a Wojtyla Házban
Még nyár derekán történt, hogy hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége Garaczi János Venesz-díjas mesterszakácsot, a lajosmizsei Tanyacsárda alapító-társtulajdonosát. A népkonyha százhúsz rászorulójának és önkéntes kollektívájának jókívánságait az Öreg Tanyacsárdában adta át július közepén Farkas P. József, a szociális létesítmény igazgatója a jótékonyság dolgában is élenjáró világhírű gasztronómiai szaktekintélynek. Aki meghatottan fogadta a köszöntést, majd – mint később kiderült – elhatározta, előbb-utóbb valamiképp újból viszonozni fogja a wojtylások felé irányuló szeretetét. (Fotók: Mátyus István)

Ennek ideje október 12-én csütörtökön jött el, amikor is délben felkereste a népjóléti intézményt az ikonikus főzőmester. Az étkezdében gyermekkorát felidézve üdvözölte az elesett embereket, elmondván nekik: – Magam is szegénységben nőttem fel. Szüleimtől mást sem hallottam a háború után, amikor mindent csak jegyre lehetett kapni, hogy takarékoskodjunk. Ebben az is benne volt, hogy akinek valamiért kevesebb jutott, annak adtunk. Ha például a szomszéd kifogyott tojásból, vittünk át neki. Mi pedig máskor mástól bizonyára visszakaptuk. Akkoriban segítették az emberek egymást. Szüleimtől én is megtanultam Szent Pál apostol szavait, miszerint: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.”. Ehhez tartom magam, e gondolat vezérel minden esetben, amikor karitatív szerepet vállalok különböző helyeken.

Farkas P. József ismét köszönetet mondott, amiért a közismert személyiség a Wojtyla Barátság Központ szegényeit is támogatja. Felajánlásaival prémium minőségű ételeket fogyaszthatnak a nehézsorsú emberek a Tanyacsárda kollektívájának – sok esetben helyszíni – közreműködésével. „Ez pedig igazán nem mindennapi élmény számunkra, hisz éttermi hangulatot kölcsönöz a népkonyhának!” – hangsúlyozta a szociális intézmény alapító-igazgatója, majd emlékül egy gyönyörű festményt nyújtott át a közkedvelt vendégnek.

– Örömömre szolgál, hogy munkatársaimmal tudásunk legjavát adva a Tanyacsárda ízeivel ajándékozhatjuk meg a rászorulókat, akik között néhányan iskolatársaim voltak, illetve ismerőseim, rokonaim, akikkel valamilyen nehéz élethelyzet miatt a Wojtyla Házban láttuk egymást viszont - hangoztatta válaszában Garaczi János, majd közös imádság után Borisz atya kecskeméti ortodox lelkipásztor részvétele mellett kiosztotta a Tanyacsárdában készült ünnepi ételt: birkagulyást, valamint hozzá kenyeret, süteményt. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház