Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 16. 20:25 | Szerző/forrás: hiros.hu

Ünnepi gálaműsorral köszöntötték az időseket Kecskeméten

Ünnepi gálaműsorral köszöntötték az időseket Kecskeméten
Ünnepi gálaműsorral kedveskedtek az időseknek ma délután a Hírös Agórában. A város életében aktívan részt vevő, nyugdíjas társaik érdekében kimagasló teljesítményt nyújtó személyeknek az „Idősek Kecskemétért" díjakat is átadták, a hangulatot pedig egy színes színházi, valamint táncműsor fokozta - tudósított a hiros.hu.

Az Idősek Napja alkalmából minden évben arra szeretnék felhívni a figyelmet a Hírös Agóra Kulturális Központ színháztermében, hogy mindenkinek megvan a világban a szerepe. Azok pedig, akik megélik az idős kort, már olyan sokat tettek le az asztalra, hogy pusztán munkásságuk nyomán megérdemlik a tiszteletet. Kecskeméten fontos szerepe van az örök fiataloknak is. A város éppen ezért támogatja, és elismeri őket.

- Az önök élete arról is szól, hogy felnevelték, útjára bocsájtották gyermekeiket. Lehet-e ennél nagyszerűbb dolog a világon, mint új életeket terelgetni az útjukon? Hát mi is az élet értelme? Maga az élet megértése, megélése, és a leglényegesebb, maga az élet továbbadása - emelte ki Szemereyné Pataki Klaudia polgármester beszédében.

Az Idősek Napja alkalmából a „Idősek Kecskemétért" díjakat is átnyújtották. Bartha Jánosnénak, Tóth Ferencnek, Tokodi Jánosnénak, és Bárdi Gézánénak adtak át idén elismerő díjat. A kitüntetettek hosszú évek óta szolgálják már a város nyugdíjas közösségeit. Munkásságuk több tíz évet ölel fel, és számtalan szabadidős órát, melyet a közösségek érdekében áldoztak.

A mai rendezvénynek mindenki valahol nyertese volt, hiszen a Katona József színház társulatának tolmácsolásában számos szívet melengető mű csendült fel a színpadon, míg az esemény végén még pár falattal is megvendégelték az ünnepelteket, egyszóval mindenkit, aki ellátogatott a Hírös Agóra Kulturális Központban szervezett Idősek Napjára.

Kövessen minket a Facebookon is!