Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 17. 21:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Egynapos sebészeti műtétek - Helyettes államtitkár és főigazgató-helyettes is operált Kiskunfélegyházán

Egynapos sebészeti műtétek - Helyettes államtitkár és főigazgató-helyettes is operált Kiskunfélegyházán
A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Kórház Telephelyén ma, azaz 2017. október 17-én, kedden elvégezték az első egynapos sebészeti műtéteket. Melyeket ráadásul az is különlegessé tett, hogy Dr. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, valamint Dr. Lénárt Endre, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese két-két műtétnél vállalták el az operáló orvos szerepét. (Fotók: Ujvári Sándor)

Kedden összesen hat operációt végeztek a kiskunfélegyházi városi kórházban. Az egynaposnak nevezett műtétek előnye, hogy röviddel a beavatkozás után, akár már néhány óra múlva távozhatnak a betegek az otthonukba. Így nem kell hosszadalmas kórházi ápolással számolniuk, hanem otthon lábadozhatnak. Többek között erről is beszámoltak azon a sajtótájékoztatón, amelyet az operációkat követően, kedden délben tartottak a kórházban.

Dr. Mészáros János helyettes államtitkár, Dr. Lénárt Endre, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese, Dr. Körtvélyessy András, a telephely főigazgató-helyettese és Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere elmondták, hogy a félegyházi kórházban az egynapos műtétekhez az infrastrukturális és a műszertechnikai felszerelés is adott. Így a jövőben nem csak sebészeti, hanem ortopédiai, urológiai beavatkozásokra, lágyék-, köldök-, és hasfali sérv, illetve alsó végtagi visszeres problémák ellátására is lesz lehetőség majd Kiskunfélegyházán.

Kövessen minket a Facebookon is!