Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 18. 14:30 | Szerző/forrás: keol.hu

Őszi véradás a BÁCSVÍZ Zrt-nél

Őszi véradás a BÁCSVÍZ Zrt-nél
A BÁCSVÍZ Zrt. vezetése számára a magas színvonalú víz- és csatornaszolgáltatás, valamint az egyéb szakmai tevékenységek mellett rendkívül fontos a társadalmi szerepvállalás is. Ennek keretében több éve szerveznek önkéntes véradó napokat a társaság Izsáki úti központjában, ahova ilyenkor a külső telephelyekről is várják a kollégákat. A cég idei második, összességében tizenhetedik véradását, az „őszi véradást" október 18-án, szerdán tartották meg.

Ezúttal is sokan jelentkeztek, hogy vérükkel rászoruló embertársaiknak segítsenek. Nemcsak Kecskemétről és környékéről, hanem a BÁCSVÍZ Zrt. szolgáltatási területének minden részéről, például a kunszentmártoni, a ceglédi, a nagykőrösi, a kiskunfélegyházi és a kunszentmiklósi üzemmérnökségekről is érkeztek véradók, akik közül ezúttal sem hiányzott Kurdi Viktor elnök-vezérigazgató.

A cég több elismerést is kapott az utóbbi években ezért a társadalmi tevékenységért. A Magyar Vöröskereszttel közös szervezésben, 2008 februárjában történt az első BÁCSVÍZ-es véradás. Azóta már tizenhétszer adtak vért, és alkalmanként átlagosan nyolcvan-kilencvenen álltak a jó ügy mellé. A BÁCSVÍZ Zrt-t 2013-ban a Véradóbarát munkahely címmel tüntették ki, a cég több munkatársa pedig a Bács-Kiskun Megyei Vöröskereszt elismerésében részesült kiemelkedő véradói tevékenységéért.

Egy-egy donortól ezúttal is négy és fél deciliter vért vettek le. Ez a mennyiség három alkotórészével, a plazmával, a trombocitával és a vörösvérsejtekkel három ember életét mentheti meg. Műtétre váró betegeknek, szülő nőknek, balesetek sérültjeinek segítettek a BÁCSVÍZ Zrt. munkatársai.

Kövessen minket a Facebookon is!