Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 20. 19:38

A Lélek gyümölcseit tálalták fel a Wojtyla Házban

Képgaléria
A Lélek gyümölcseit tálalták fel a Wojtyla Házban
A Wojtyla Barátság Központ gondozottjai már igazán megszokták, hogy havonta egy alkalommal pénteken Szabó Antal a nap délelőttjének „főszereplője”. Ma a Lélek gyümölcseiről beszélt szokásos bibliai témájú előadásában az ismert bócsai vállalkozó. (Fotók: Mátyus István)

„A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény. Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt. Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint. Ne legyünk becsvágyók, egymást ingerlők, egymásra irigykedők.” – szól hozzánk Isten Igéje Pál apostol galatákhoz írott levelében.

– Isten szeretete minden ember felé egyformán sugárzik. Ha e szeretetet „színeire” bontjuk, rajta kívül az alábbiakat látjuk: öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás – magyarázta az előadó. – Milyen jó lenne, ha minden reggel így üdvözölnénk egymást: Szeretet, öröm, békesség! – tette hozzá.

Isten eljuttathat bennünket oda, hogy a Lélek gyümölcsei visszatükröződjenek életünkben. E tulajdonságok eredményezik az istenarcúságot. Vele lehetséges, mert képes kimunkálni bennünk a szándékot, akaratot, és a véghezvitelben is segítségünkre van – hangoztatta Szabó Antal.

Az előadás második felében összegzésül kijelentette: „A ti testetek a Szentlélek temploma, ezért nem mindegy, mit vesztek magatokhoz. Életünk egy megismételhetetlen lehetőség. Rajtunk múlik, mit kezdünk vele. A Szentlélek temploma megőrzésének legfontosabb eszköze pedig a mértékletesség.”

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája