Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 25. 12:22

Pálék vendégszeretetét élvezték a Wojtyla Házban

Képgaléria
Pálék vendégszeretetét élvezték a Wojtyla Házban
Kunszálláson, a Bem József utca 24. alatt található a Pál Vendéglő. Tulajdonosai, Pál László és felesége évek óta kitartóan, odaadóan támogatják a Wojtyla Barátság Központ százhús sorsüldözöttjét, akik közül legtöbben huzamosabb ideje súlyos nélkülözésben tengődnek mindennapjaikban. Rendszerint rántott húst hoznak a felajánlók, ugyanis “azzal nem lehet melléfogni”, mivel jóformán mindenki kedvence. Ezúttal rizibizivel és céklával, továbbá kenyérrel, süteménnyel vált teljessé a remek menü. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István – archív)

- 1987-ben indultunk. Meghirdették a helyiséget bérbeadásra. Pályáztunk és nyertünk. Viszonylag jól ment az üzlet. Vendégben nem volt hiány – nyilatkozott egy korábbi interjúban a kezdetekről Pál László és hitvese.

- 2002-ben megvettünk a helyiséget az üzlet korábbi tulajdonosától. Még mindig nagyon szép időszak volt. Kezdtünk fejleszteni saját bevételből és pályázatok útján. Először a belső teret és berendezéseket újítottuk fel, cseréltük ki. Egy pályázati lehetőségnek köszönhetően pedig új külsőt kapott az épület.

- Most töretlen lelkesedéssel küzdünk a fennmaradásért, amely mindkettőnktől teljes odaadást igényel – még hétvégén is – adott betekintést életükbe az étteremtulajdonos.

Így folytatta: - Egyszer csak jött Kolláth Andrea, a Wojtyla Ház akkori titkárságvezetője – ma igazgatóhelyettese – , és kérdezte: segítenénk-e? Nagyon szívesen tettük, ami tőlünk tellett. Vittük a rántott szeletet…

- Az első alkalom nagyon megfogott – vette át a szót a feleség. – Az emberek tekintete annyira bennem maradt. Azok a hálás szemek… Egyszerűen hihetetlen… Sokan megkeresnek bennünket telefonon innen-onnan, és kérik, hogy támogassuk őket. Ez olyan személytelen, no meg persze ki tudhatja… A Wojtyla Házban viszont láthatjuk, kikhez jut el az étel.

Amit Ti saját kezetekkel készítetek el – tette hozzá Kolláth Andrea beszélgetésünk közben.

- Szívszorító volt számunkra, amikor egy falunkbelivel találkoztunk ott a házban – folytatta Pál László. - Valamikor válllalkozása volt Kunszálláson. Felszerelését, eszközeit ellopták. Ezeket pótolni azóta sem tudta. Tönkrement. Nem tudhatjuk, ki mikor jut ilyen vagy hasonló sorsra… Ezért számíthat ránk most is a Wojtyla család.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház