Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 26. 20:30 | Szerző/forrás: keol.hu

Vádemelés: Szíven szúrta a fiát

Vádemelés: Szíven szúrta a fiát
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt vádat emelt egy 52 éves jánoshalmai férfi ellen, aki 2017. február 15-én ittasan veszekedés közben egy konyhakéssel megölte a fiát.

A vádlott és felesége Jánoshalmán laktak. Hat gyermekük közül a vádbeli időszakban hárman laktak otthon, köztük a sértett férfi is. A család férfi tagjainak többsége rendszeresen fogyasztott alkoholt és ittasan agresszívvé vált. Ilyenkor gyakran alakult ki közöttük nézeteltérés, amely tettlegességbe torkollott. 2016 márciusában a vádlott másik fia mellkason szúrta a vádlottat, illetve fél évvel később egy további fiútestvér egy faléccel agyonverte az egyik testvérét.

A vádlott 2017. február 15-én a déli órákban ért haza és a házban találta a sértettet és a fia unokatestvérét. A vádlott és fia is fogyasztottak már aznap alkoholt. Ezután közösen folytatták az ivást, melynek során a vádlott felvetette, hogy fia elköltözhetne már a szülői házból. Az ittas vádlott ezután kiült a konyhába, ahová fia is követte, mert vécére kellett mennie.

Pontosabban meg nem állapítható okból a konyhában vitatkozni, majd dulakodni kezdtek, melynek során a vádlott egy konyhakést is felkapott. Huzakodás közben kikerültek a ház mellé, ahol folytatták a verekedést. A sértett ököllel megütötte apja arcát, mire a vádlott a konyhakéssel egyszer nagy erővel mellkason szúrta a fiát. Ezután a sértett néhány lépést hátrált, majd összeesett és elvesztette az eszméletét.

Az unokatestvér azonnal hívta a mentőket, míg a vádlott visszament a konyhába, letörölte a vért a késről és a konyhában ülve várta a rendőröket. A mentősök megkísérelték a sértettet újraéleszteni, de a fiú a szúrás miatt a helyszínen meghalt. A mellüregbe behatoló szúrás a sértett szívét is érte, megnyitotta a szívüreget, ami miatt a fiú elvérzett. A vádlott az arcán szenvedett 8 napon belül gyógyuló sérülést.

A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség emberölés bűntettével vádolja. Az ügyész börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a konyhakést is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!