Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. november 17. 21:01 | Szerző/forrás: hiros.hu

Dr. Freund Tamás professzor, akadémikus tartott előadást Kecskeméten

Dr. Freund Tamás professzor, akadémikus tartott előadást Kecskeméten
A XXI. századi modern város címmel neves hazai és külföldi előadók részvételével indított előadássorozatot a kecskeméti önkormányzat és a Pallasz Athéné Domus Mentis Alapítvány. A sorozat keretében Dr. Freund Tamás professzor, akadémikus tartott előadást november 16-án, csütörtökön délután a kreatív gondolkodásról - írta meg a hiros.hu.

Az Előadások a Városházán programsorozat következő, a Kodály Emlékév keretében szervezett rendezvényén Dr. Freund Tamás, akadémikus tartott előadást "A művészetek által gazdagított belső világ szerepe a kreatív gondolkodó képesség kialakulásában" címmel.

Dr. Freund Tamás Jelenleg az MTA élettudományi alelnöke, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatója, és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára. Fő kutatási területe az agykéreg szerkezete és működése. Csütörtöki előadásán bemutatta a tanulási és memória folyamatokban szerepet játszó idegsejt hálózatok működését, és az információrobbanás tanulásra és a belső világra gyakorolt hatásait. Valamint szó volt a kreatív gondolkodó képesség kialakulásában alapvető belső világ gazdagításának módjairól, különösen a művészeti nevelés és a zene kiemelkedő szerepéről.

Kövessen minket a Facebookon is!