Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. november 24. 22:25 | Szerző/forrás: keol.hu

Ők lettek 2017-ben a Megyei Prima Díjasok

Ők lettek 2017-ben a Megyei Prima Díjasok
Bán János (írói nevén: Bán Mór) történelmiregény-író, Cseke Péter Jászai Mari-díjas színész, rendező, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, és Szabó István piarista atya kapták meg idén a Bács-Kiskun megyei Príma Díjakat és a vele járó 1-1 millió forintos csekket. Pethőné Kővári Andrea énektanár és karvezető a legtöbb közönségszavazatot kapta, így közönségdíjasként 500 ezer forintos díjat vehetett át, különdíjat kapott Tőzsér Judit, a Gong Rádió alapítója, ügyvezető igazgatója.

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005-ben díjat alapított a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselői számára, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok. A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos Megyei Príma Díjat és az internetes szavazatok száma alapján elnyert közönségdíjat november 24-én, pénteken este adták át a Four Points by Sheraton Kecskemét szállodában rendezett nagyszabású gálaesten.

A gálaest házigazdájaként Weninger Richárd, a VOSZ megyei elnöke köszöntötte a több mint kétszáz meghívottat, ismert vállalkozókat, közéleti személyiségeket. A Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának képviseletében dr. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára beszélt. A Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke, Rideg László is gratulált a díjazottaknak és a színvonalas rendezvény szervezőinek. A gálaest magas művészi színvonalú műsorát a résztvevők nagy tetszéssel fogadták.

A gálaesten a Megyei Év Vállalkozója kitüntetéseket is átadták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozóknak.

Kövessen minket a Facebookon is!