Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. november 28. 22:10 | Szerző/forrás: keol.hu

Ingyenesen látogathatják a kecskeméti színház előadásait a nyugdíjasok?

Ingyenesen látogathatják a kecskeméti színház előadásait a nyugdíjasok?
Elképzelhető, hogy rövidesen ingyenesen látogathatják a kecskeméti Katona József Színház előadásait a hetvenöt év feletti nézők - tudta meg a keol.hu

Veszprémben ugyanis 2017. november 28-án, kedden sajtótájékoztatón jelentette be a helyi teátrum igazgatója, hogy ingyenesen látogathatják a Veszprémi Petőfi Színház előadásait a hetvenöt év feletti nézők. A Veszprémben és környékén élő idős emberek december elsejétől élhetnek majd ezzel a lehetőséggel.

Veszprémben úgy becsülik, hogy nagyjából száz 75 év feletti színházlátogató él a térségben. A színház vezetősége pedig abban bízik, hogy a kezdeményezés hatására talán a családok is megnéznek majd néhány előadást, elkísérve idős rokonaikat.

Oberfrank Pál, Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnöke, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke a veszprémi sajtótájékoztatón közölte, hogy az idős színházbarátok hűségét és elkötelezettségét kívánják támogatni a Kor-hű színházjegy programmal, melyhez több színház azonnal csatlakozott.

Így - mint Veszprémben elhangzott - többek között már jelezte a csatlakozási szándékát a Nemzeti Színház, a kecskeméti, a békéscsabai, a győri, a szolnoki és a debreceni intézmény is.

A keol.hu úgy tudja, hogy a kecskeméti színházban az elvi döntés valóban már megszületett. A Kor-hű színházjegy program pontos kecskeméti részleteinek kidolgozása azonban még hátra van

Kövessen minket a Facebookon is!