Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. november 29. 20:11 | Szerző/forrás: keol.hu

Textpuzzle – Játékos verseny német nyelven negyedik alkalommal a Refiben

Textpuzzle – Játékos verseny német nyelven negyedik alkalommal a Refiben
A Kecskeméti Református Gimnázium német munkaközössége német nyelvi versenyt rendezett általános iskolás diákok részére immár negyedik alkalommal 2017. november 29-én, szerdán. A hatodik, hetedik, nyolcadik osztályos tanulók korosztályonként mérhették össze tudásukat. Összesen 17 iskola 161 diákja jelentkezett a tudáspróbára, melyen a díszterem idén is zsúfolásig megtelt.

A feladatokat úgy állították össze a némettanárok, hogy megfeleljen a gyerekek életkori sajátosságainak, és a tárgyi tudáson túl a kreativitás, a leleményesség legalább olyan fontos szerepet játszott.

A verseny rangjához méltó a díjazás is. Az első helyezettek adventi bécsi utazást nyernek, a második és harmadik helyen végzettek pedig értékes tárgyjutalomban részesülnek.

- A német nyelv, a német kultúra népszerűsítése mindig is szívügye volt munkaközösségünknek. A vetélkedő megrendezésében is ez motivált bennünket, és hihetetlenül jó érzés volt látni, hogy ennyi kisdiák mozdult meg felhívásunkra. Reméljük, hogy sok pozitív tapasztalattal, sikerélménnyel gazdagodtak, s jövőre is beneveznek versenyünkre - nyilatkozták a szervezők.

Kövessen minket a Facebookon is!