Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 1. 13:18

A polgármester és Lévai Jánosné adott szeretetebédet a Wojtylában

Képgaléria
A polgármester és Lévai Jánosné adott szeretetebédet a Wojtylában
Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármester asszonya hagyományosan idén is ellátogatott a Wojtyla Barátság Központ szegényeihez, ezúttal Lévai Jánosné önkormányzati képviselő társaságában. A népkonyha munkatársai beszámolót tartottak a szociális intézmény elmúlt egy évéről; az elért eredményekről, feladatokról, gazdasági helyzetről, a jövő esztendő kihívásairól. A vezető közéleti személyiségek – akiknek a gondozottak mai ebédjüket köszönhették – végül az ebédosztásban is részt vettek. (Fotók: Mátyus István)

A polgármester előzetesen megtekintette a Wojtyla téren – közvetlenül a szociális intézmény előtt – nemrégiben felállított „Az örök élet kenyere” elnevezésű Krisztus-keresztet. Farkas P. József alapító-igazgató ezután részletekbe menően beszámolt a 2017-es év fejleményeiről, kiemelve, hogy támogatói felajánlásoknak köszönhetően egy elektromos autóval gazdagodik tavasszal a Wojtyla Barátság Központ.

Ezt követően Molnár Zoltán intézményvezető köszöntötte az étkezdébe belépő vendégeket, akiknek az elesett emberek egy szép keresztény énekkel kedveskedtek – Molnár Zoltán gitárkíséretével.

A polgármester válaszában kiemelte, hogy kétségkívül évente csak egyszer tud eljönni a Wojtyla Ház gondozottai közé, magával az intézménnyel azonban folyamatos kapcsolatot tart fenn, és ha kéréssel, kérdéssel fordulnak hozzá, igyekszik segíteni.

– A segítő kezek otthona itt ez a kedves kis épület. Munkatársai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a segítő kezet, amelyet önök elvárnak, megkapják egy kis szeretettel, odafigyeléssel kiegészítve. Arra biztatom önöket, hogy azt a picike szeretet lángot, ami szívüket dobogtatja, éltessék tovább, mert addig van remény. Van egy szigorú mondásom: nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Nem szabad ezért elveszteni a reményt, mert nincs lehetetlen. Mindig akad egy piciny szikra, ami átlendít bennünket a mélyponton. A Jóisten mindig megmutatja az utolsó pillanatban, hol a helyes út – fogalmazott Szemereyné.

Lévai Jánosné is odaadással fordult a Wojtyla Központ sorsközösségéhez. Felhívta a rászorultak figyelmét, hogy a Városi Szociális Közalapítvány szívesen nyújt támogatást a hátrányos helyzetűeknek. Felajánlotta személyes közreműködését mindazoknak, akik úgy döntenek, vissza szeretnének térni a munka világába. Adják meg nevüket, telefonszámukat és iskolai végzettségüket, valamint hogy milyen munkát tudnának elvállalni – kérte a jelenlévőktől.

Farkas P. József e szavakkal fejezte ki elismerését a városvezetők iránt: – Gyakran fordulunk levélben, szóban, imádságban a polgármester asszonyhoz, más vezetőkhöz, hogy segítsenek rajtunk, és ők ezt mindig megteszik.

Közös imádság és asztali áldás után a két városi elöljáró kiosztotta a mai menüt: százhúsz adag marhapörköltet tarhonyával, kovászos uborkával, kenyérrel, rétessel és péksüteménnyel.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház